به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایسنا، مهم ترین ماده موثره گل پنیرک موسیلاژ است. گل های پنیرک بیش از ۱۰ درصد موسیلاژ دارند. این موسیلاژ در اثر هیدرولیز، تبدیل به گالاکتوز، آرابینوز، گلوکز، رامنوز و اسید گالاکتورونیک می شود.

از پنیرک برای درمان سرفه و به صورت موضعی به عنوان شستشو دهنده در درمان زخم‌ها استفاده می‌شود.

دم کرده گل ها به خاطر داشتن موسیلاژ، یکی از داروهای خوب ضد سرفه است. هم چنین به عنوان ضد نزله(زکام) و تورم دهان و گلو مصرف می شود.

از سویی چون دارای خاصیت قابض ضعیف است، تا حدی به عنوان ضداسهال عمل می کند.

در طب عوام از خوراکی آن، به منظور مشکلات مثانه و به صورت ضماد موضعی در التیام زخم ها استفاده می شود. از رنگ آن (آنتوسیانین های آن)، برای مواد غذایی استفاده می شود.

به تازگی مطالعه های زیادی روی خواص ضد میکروبی تیره پنیرکیان انجام شده که فعالیت ضد میکروبی علیه بسیاری از پاتوژن انسانی را اثبات می کند.