مقاله: مروری بر فواید زعفران به عنوان یک داروی طب سنتی چینی در درمان بیماری های مختلف در متون علمی

 

نویسنده: منصوری پور آناهیتاالسادات,سلیمانی دامنه محمدعلی

 

 

چکیده

همان طور که می دانیم، طب سنتی چینی ترکیبی از هزاران تکنیک و دارو در درمان بیماری هاست. داروهای گیاهی نقش بسزایی را در این مهم ایفا می کنند. از جمله آنها می توان به زعفران اشاره کرد. در طب چینی زعفران به عنوان یک ماده ی افزایش دهنده ی جریان خون شناخته می شود که به جریان خون کمک می کند و کاهنده ی دردهای حادی است که به واسطه ی ایستایی خون به وجود می آیند. متخصصین طب چینی زعفران را در دسته ی مواد با طبع گرم دسته بندی می کنند. این ماده و ترکیبات فعالش دارای خواص دارویی و پزشکی بسیار زیادی هستند از جمله: ضد افسردگی، نشاط آوری، بهبود دهنده ی عملکرد دستگاه گوارشی و. . . . همچنین نکته ی بسیار مهمی که این روزها نظر مراکز آموزشی و تحقیقاتی طب سنتی و غربی دنیا از جمله چین را به خود جلب کرده است، خاصیت آنتی اکسیدانی زعفران است که منجر به داشتن خاصیت ضد سرطانی این ماده می شود. از جمله ی این مراکز دانشگاه طب سنتی شانگهای می باشد. در این مرکز دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای بسیاری در مورد اثرات درمانی این گیاه به تحقیق، آزمایش و پژوهش پرداخته اند. در این مقاله ی مروری سعی بر این شده که به بررسی پژوهش های علمی ای که در مراکز تحقیقاتی مختلف دنیا مخصوصا مراکز تحقیقاتی چین پیرامون خواص این گیاه درمانی انجام شده، پرداخته شود تا ضمن واکاوی خواص مختلف این دارو از جنبه های مختلف، کاربرد آن در قیاس با داروهای شیمیایی که سمیت و عوارض جانبی بیشتری دارند بررسی شود و به ارزیابی این مهم پرداخته شود که در آینده ای نه چندان دورمی توان از این ماده ی گیاهی و دارویی به عنوان یک ترکیب درمانی در صنعت داروسازی، پزشکی و سلامت استفاده نمود.

 

برای دریافت مقاله کامل،روی دکمه دانلود کلیک کنید

دانلود