به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایسنا، دکتر سعید توکلی، سرپرست مرکز آنالیز و فرآوری گیاهان دارویی و عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی در خصوص خواص بهار نارنج اظهار کرد: این گیاه منبع بسیار خوبی از مواد مغذی و مواد معدنی ضروری است که برای بدن بسیار مفید هستند.

وی با اشاره به این‌ که در روزهای گرم تابستان که دمای هوا بالا می‌رود و میزان تعریق بدن زیاد می‌شود، خلق‌ و خوی بسیاری از آدم‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد و تند می‌شود، برای پیشگیری از این حالت توصیه می‌کنیم هر روز عصر نصف لیوان عرق بهار نارنج را با نصف لیوان آب و ۲ قطعه یخ مخلوط کنید و آن را با یک قاشق سکنجبین شیرین کرده و میل کنید.

دکتر توکلی عنوان کرد: افزودن بهار نارنج در چای موجب کمک به هضم غذا شده و ناراحتی‌های معده را کاهش می‌دهد. همچنین بهار نارنج دارای آنتی‌ اکسیدان‌ های بسیاری است که از بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و در نتیجه موجب کاهش خطر ابتلای فرد به بیماری‌ های جدی و مزمن می‌شود.

وی دیگر خواص این گیاه را خاصیت ضد سرطانی، ضد آلرژی، مدر، ضد التهابی بودن و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن دانست و گفت: بهار نارنج در کاهش شدت علائم یائسگی بسیار موثر است و موجب تنظیم سطح فشار خون از طریق افزایش گردش خون در رگ‌ها می‌شود.

سرپرست مرکز آنالیز و فرآوری گیاهان دارویی اظهار کرد: آب بهار نارنج باعث بسته شدن منافذ پوست می‌گردد و بخور بهار نارنج، پوست چهره را باز می‌کند. همچنین برای رفع سرگیجه و بهبود سرماخوردگی، بوییدن بهارنارنج و دم کرده آن برای رفع سکسکه به کار می‌رود.

عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی خاطر نشان کرد: استفاده زیاد از عصاره بهار نارنج سبب بالا رفتن فشار خون و افزایش ضربان قلب می‌شود و افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده بیش از حد آن پرهیز کنند. همچنین بهار نارنج در دوران بارداری و شیردهی بایستی با احتیاط مصرف شود. زیاده روی در خوردن عرق بهار نارنج و زیاد بوئیدن بهار نارنج سبب بی‌خوابی می‌شود، از این خاصیت می‌توان در مواقع نیاز به نخوابیدن استفاده کرد.

دکتر توکلی تصریح کرد: برای جلوگیری از آسیب دیدن لباس‌ها توسط حشرات، به‌جای استفاده از نفتالین که بد بوست می‌توان از پوست و شکوفه‌ های خشک نارنج استفاده‌کرد. اثر بهار نارنج در ظرف مسی تا هفت سال و در ظرف شیشه‌ای تا یک سال باقی می‌ماند.