- نویسنده : میترا زمانی
- 26 نوامبر 2020
- کد خبر 33975
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
مقاله: اثر اسانسهای مرزه (Satureja spp.) بر عوامل بیماریزایی سودوموناس آئروجینوزا
نویسندگان
نوید سعیدی ۱ حوریه صادری ۲ الهه تقیان ۱ فاطمه سفیدکن ۳ ایرج رسولی ۴ رضا محمد صالحی ۵ پرویز اولیاء ۲
۱ کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات میکروبشناسی مولکولی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
۲ استاد، مرکز تحقیقات میکروبشناسی مولکولی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
۳ استاد، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
۴ استاد، مرکز تحقیقات میکروبشناسی مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
۵ دانشآموخته دکترا، مرکز تحقیقات میکروبشناسی مولکولی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
چکیده
سودوموناس آئروجینوزا یکی از شایعترین باکتریهای فرصتطلب در عفونتهای بیمارستانی است که مقاومت قابل توجهی در برابر مواد ضدمیکروبی دارد. با توجه به محدودیتهای استفاده از آنتیبیوتیکها، گرایش به جایگزینی آنها با فرآوردههای طبیعی افزایش یافته است. در این مطالعه اثر ضدمیکروبی اسانس ۴ گونه گیاه مرزه (Satureja mutica، S. bachtiarica، S. rechingeri، S. khuzistanica) بر عوامل بیماریزایی سودوموناس آئروجینوزا ارزیابی شد. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانسهای گیاه مرزه در سویههای استاندارد سودوموناس آئروجینوزا PAO1 و سودوموناس آئروجینوزا ۸۸۲۱M به روش میکرودایلوشن براث تعیین گردید. در ادامه اثر غلظتهای پایینتر از حداقل غلظت ممانعتکننده از رشد (sub-minimum inhibitory concentration; sub-MIC) اسانسها بر عوامل بیماریزایی این باکتری شامل حرکت، تشکیل بیوفیلم و تولید آلژینات، الاستاز و آلکالینپروتئاز این دو سویه بررسی شد. هر ۴ اسانس مرزه دارای اثرهای ضدمیکروبی علیه سویههای استاندارد سودوموناس آئروجینوزا بودند، همچنین غلظتهای sub-MIC اسانسها موجب کاهش معنیدار تولید عوامل بیماریزایی این سویهها شدند. در این مطالعه اثرهای مطلوب آنتاگونیستی اسانسهای گیاه مرزه در برابر سویههای استاندارد سودوموناس آئروجینوزا مشاهده شد. با انجام مطالعات بیشتر میتوان از این اسانسها بهعنوان یک ترکیب ضدمیکروبی علیه این باکتری استفاده کرد.
برای دریافت مقاله کامل روی دکمه دانلود کلیک کنید
https://medplant.ir/?p=33975