- نویسنده : میترا زمانی
- 21 آوریل 2020
- کد خبر 33085
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
مقاله: طبقهبندی محصول مرزه براساس سطح کود اوره مصرفی به کمک ماشین بویایی
نویسندگان
فرانه خدامرادی ۱ اسماعیل میرزایی قلعه ۲ محمد جعفر دالوند ۳ روح الله شریفی ۴
۱ دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
۲ استادیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
۳ دانشآموخته مقطع دکتری، رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تهران، تهران، ایران
۴ استادیار، گروه گیاهپزشکی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
چکیده
مرزه (Satureja hortensisL.) گیاهی معطر و از خانواده نعناعیان است که دارای خواص دارویی بسیار زیادی میباشد. امروزه در پرورش این گیاه از کود اوره استفاده میشود که تأثیر زیادی بر عملکرد آن دارد. اما استفاده بیرویه از کود اوره سلامت مصرفکننده را به شدت تهدید میکند. ازاینرو در این تحقیق، طبقهبندی محصول مرزه برداشت شده براساس میزان اوره مصرفی به کمک سامانه ماشین بویایی بررسی شد. اوره در چهار سطح (صفر، ۵۰، ۱۰۰ و ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار) به خاک اضافه شد. مرزه در کرتهای آزمایشی و در شرایط گلخانهای پرورش داده شد. رایحه نمونهها به کمک سامانه بینی الکترونیک ارزیابی شد. بهمنظور بهبود سیگنالهای خروجی بینی الکترونیک، دادهها به روش کسری نرمال شدند. برای ترکیب ویژگیها از روش تحلیل مؤلفههای اصلی (PCA) و برای طبقهبندی آنها از شبکه عصبی مصنوعی (ANN) استفاده شد. براساس نتایج، حسگر TGS822 بهترین پاسخ را در محدوده تغییرات کود اوره مورد آزمایش از خود نشان داد. براساس نتایج تحلیل مؤلفههای اصلی، PC1 و PC2 93% واریانس دادهها را مورد پوشش قرار دادند. همچنین ماتریس اغتشاش بهترین ساختار ANN، تفکیک ۱۰۰% را نشان داد.
برای دریافت مقاله کامل، دکمه دانلود را کلیک کنید
https://medplant.ir/?p=33085