به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی به نقل از ایسنا، مسعود الماسی گفت: استقبال اهالی برخی از مناطق کوهستانی گیلان از کشت زعفران، باعث شده سطح زیر کشت این محصول در گیلان از ۸۰۰۰ مترمربع مزرعه‌های الگویی در ۱۰ سال پیش، به حدود ۱۸ هکتار افزایش یابد.وی افزود: ۳۸۸ زعفران کار گیلانی از این مزرعه‌ها، حدود ۶۲ کیلوگرم زعفران کیفی تولید می‌کنند.

الماسی خاطرنشان کرد: بر اساس قیمت گذاری‌های رسمی، هر کیلو زعفران در بازار عمده فروشی ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان فروخته می‌شود؛ این در حالی است که گفت‌وگو با زعفران‌کاران گیلانی نشان می‌دهد؛ آنان زعفران‌های تولیدی‌شان را به دلیل کیفیت بالا، طعم و عطر خوب تا ۲۴ میلیون تومان هر فروخته‌اند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان ادامه داد: اگرچه تقویم‌های زراعی حکایت از این دارد که فقط یک دهه از پیوستن گیلان به جمع استان‌های تولید کننده زعفران می‌گذرد اما سابقه کشت زعفران در این استان بیش از این‌هاست؛ چرا که در کتاب ” زعفران ایرانِ” نوشته دکتر ابریشمی آمده است؛ زعفران دیلمانی، یکی از معروف‌ترین و مرغوب‌ترین زعفران‌های تولیدی ایران در حدود ۴۰۰ سال پیش بوده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در برخی مناطق کوهستانی شهرستان‌های سیاهکل، رودسر، املش و رودبار که آب و هوایش شباهت زیادی به اقلیم خراسان رضوی دارد، زعفران کشت می‌شود، گفت: البته در برخی از مناطق جلگه‌ای گیلان از جمله صومعه سرا هم به‌طور جسته و گریخته، زعفران کشت می‌کنند که این کار را توصیه نمی‌کنیم؛ چون زعفران باید در ارتفاع ۵۰۰ متر بالاتر از سطح دریا کشت شود و رطوبت زیاد باعث پوسیدگی پیازهای این گیاه می‌شود.

الماسی یکی از مزیت‌های مهم کشت زعفران را قابلیت برداشت محصول کیفی تا هفت سال اعلام کرد و گفت: پیاز زعفران یک سال پس از کشت، گلدهی را آغاز می‌کند و تا هفت سال هم باردهی دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه این گیاه کم توقع، در زمین‌های کم بازده هم رشد کرده و نیاز به آب کمی دارد، گفت: اهالی برخی از مناطق کوهستانی گیلان می‌توانند به عنوان یک شغل جانبی، روی این کار حساب باز کنند و در زمین‌های اطراف خانه‌های شأن پیاز زعفران بکارند و از هر هکتار سه تا چهار کیلوگرم زعفران برداشت کنند.

الماسی در خصوص کیفیت زعفران‌های تولیدی گیلان هم گفت: سه سال پی در پی، هفت نمونه زعفران تولیدی گیلان را به آزمایشگاه مرجع زعفران خراسان رضوی فرستادیم که سه فاکتور اصلی عطر، طعم و رنگ آن، با شاخص‌های استاندارد زعفران این استان، مطابقت داشت و حتی در مواقعی، زعفران تولیدی مناطقی چون سیاهکل و دیلمان، دارای کیفیتی به مراتب بهتر و بالاتر از زعفران شاخص خراسان رضوی بود.معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: اگرچه زعفران گیلان برند، ندارد و به صورت فله به فروش می‌رسد اما همین کیفیت، عطر و طعم عالی باعث شده در بازار زعفران، مشتریان خودش را داشته باشد.