- نویسنده : میترا زمانی
- 24 نوامبر 2018
- کد خبر 31927
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
مقاله: مروری بر خصوصیات آناتومیکی، فیتوشیمیایی و فارماکولوژیکی گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)
مهدی سیف سهندی۱، علی مهرآفرین۲، فرحناز خلیقی سیگارودی۲، محسن شریفی۳، حسنعلی نقدیبادی* ۲
۲- ۱- دانشجوی دکتری زراعت، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران
۲- ۲- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران
۳- گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده: گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) بومی مناطق مدیترانهای است که امروزه در تمام نقاط دنیا برای مصارف غذایی، دارویی، عطرسازی و پزشکی کشت میشود. اندام هوایی نعناع فلفلی دارای اسانس، ترکیبات فنلی، فلاونوئیدها، اسیدهای چرب، ویتامینها، عناصر معدنی و اسید سالیسیلیک است. منتول مهمترین ترکیب اسانس است که درون کرکهای غدهای ترشحی در سطح اپیدرم برگ بیوسنتز و تجمع مییابد. منتول به دلیل بازداری از کانالTRPM8 در نورونهای عصبی، حس خنکی در دهان ایجاد میکند. مطالعات بالینی و تجربی تأثیر نعناع فلفلی در بهبود ناراحتیهای بخش فوقانی دستگاه گوارش، سندروم روده تحریک پذیر، اسپاسم عضلانی و مشکلات تنفسی را اثبات کردهاند. همچنین این گیاه اثرات آنتیاکسیدانی، ضد سرطان، ضد انعقاد، ضد آلرژی و آنتی آندروژنی نیز دارد. نعناع فلفلی یک گیاه ارزشمند در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی است که انجام مطالعات فیتوشیمیایی و فارماکولوژیکی بیشتر بر روی آن ضروری میباشد. بنابراین در این مقاله خصوصیات آناتومیکی، فیتوشیمیایی و فارماکولوژی این گیاه بررسی میشود
برای دریافت مقاله روی دکمه دانلود کلیک کنید
https://medplant.ir/?p=31927