×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : یکشنبه, ۱۸ آذر , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
فراز و نشیب های صادرات گیاهان دارویی استان فارس

 

ظرفیت زیاد اما قسمت صادراتی کم 

 

اکثر از ۲۳۰۰ نوع از این گیاهان دارای خواص دارویی، عطری، ادویه‌ای و آرایشی هست، اما به جنبه صادرات قسمت ایران نسبت به کل تجارت جهانی گیاهان دارویی زیاد اندک و بخش عمده آن نیز مرتبط به صادرات زعفران است.

به گفته وی استان فارس اکثر از ۱۵۰ نوع گیاهان دارویی معروف را در خود جای داده و کشت اکثر از ۳۰۰ نوع انحصاری در این استان امکان‌پذیر هست.

۳۰۰ هزار هکتار مستعد تولید گیاه دارویی

طلعتی معتقد هست که کشور ایران و بویژه استان فارس با این ظرفیت می‌توانند قسمت قایل ملاحظهی در بازارهای جهانی دارا باشند و اندک اندک جای خود را در عرصه صادرات گیاهان دارویی باز کنند.  مهرزاد بوستانی، مدیر کل مراجع طبیعی استان فارس در گفت‌وگو با شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به عرضه آماری از صادرات گیاهان دارویی استان فارس در ۸ ماه سال کنونی پرداخت.

 

« به گفته وی میزان تولید انواع فرآورده ها گیاهان دارویی در استان فارس سالانه ۲۰۰ تن هست.

«در استان فارس بالغ بر ۳۰۰ هزار هکتار از عرصه‌های مراجع طبیعی مستعد تولید گیاهان دارویی شناسایی شده هست که در اختیار دامداران و بهره‌برداران قرار می‌گیرد» این را مدیرکل مراجع طبیعی استان فارس می‌گوید و معتقد هست که صادرات سال کنونی نسبت به کل سال گذشته که ۲۸۰ تن بوده، افزایش داشته هست.

به گفته وی کشورهای متفاوت استانداردها و بسته‌بندی‌های متفاوتی را می‌پسندند در دستاورد بررسی و بررسی بازار در این کشورها می‌تواند صادرات گیاهان دارویی را افزایش دهد.  طلعتی به نکته‌ای در صادرات گیاهان دارویی اشاره می‌کند و آن این هست که قسمت اعظم این گیاهان بصورت فله‌ای صادر می‌شود و در کشور مقصد با بسته‌بندی متمایز وارد بازار می‌شود.

تجارت بازار گیاهان دارویی

صادرات هدفمند و متمرکز 

 

صادق پیش‌بین، از فعالین عرصه صادرات گیاهان دارویی به چالش‌های پیش روی صادرات این محصول اشاره می‌کند و معتقد هست که اولین مساله در صادرات هر کالایی توجه به سه عامل است؛ اینکه قرار هست چه چیزی با چه کیفیتی و چه نرخی صادر گردد.

 

سالم بودن و تحلیل کیفی بویژه در صادرات به اروپا نکته دیگری هست که این فعال اقتصادی برای صادرات گیاهان دارویی ذکر می‌کند و معتقد هست رعایت استانداردها در استفاده از کود و سم در این امر زیاد ارزشمند هست که لازم هست با تعلیم این مبحث را به تولیدکنندگان یادآور گردید.  حمل‌ونقل چالش دیگری صادرات گیاهان دارویی هست که پیش‌بین به آن اشاره می‌کند چراکه گیاهان دارویی سبک‌بار با ظرفیت زیاد می باشند که هزینه را زیاد می‌کند.

اصلاح این روال می‌تواند صادرات گیاهان دارویی را مقرون به صرفه کند.

 

نکته دیگری که این فعال گیاهان دارویی به آن اشاره می‌کند، این هست که در حال حاضر عمده صادرات از گیاهانی هست که در عرصه‌های مراجع طبیعی رشد می‌کنند در صورتی که لازم هست تولیدات زراعی نیز در این زمینه زیادتر گردد.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.