×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : دوشنبه, ۲۸ خرداد , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
روغن های گیاهی، اثرات دارویی و روش تهیه آنها

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی، دکتر مهدی کریمی دستیار تخصصی طب سنتی درباره روغن‌ها اظهار داشت: یکی از مهمترین موادغذایی مورد نیاز بدن روغن مرغوب است که پوست را نرم و لطیف می‌کند.
به گفته وی روغن به دو صورت خوراکی و استعمالی استفاده می‌شود. روغن‌های خوراکی موجود در بازار اغلب طبیعی نیستندو مواد اولیه آن فراورده‌های نفتی مثل پارافین است و برای بدن بسیار مضر است، به قول یکی از محققان طب سنتی این روغن همانطور که با کمی حرارت به اجاق گاز می‌چسبد، با گرمای بدن ما هم به عضلات و مفاصل چسبیده و تولید کبد چرب, دردهای مفصلی, تنگی عروق و… می‌کند.
این دستیار تخصصی طب سنتی ادامه داد: با یک حساب سر انگشتی می‌توان فهمید روغن آفتاب گردان یک لیتری کاملاً تقلبی است، قیمت یک کیلو تخمه آفتاب گردان چقدر است؟ از این یک کیلو تخمه چقدر روغن بیرون می آید,برای یک لیتر روغن چقدر باید هزینه تخمه داد؟ چطور یک لیتر روغن آفتاب گردان موجود در بازار این‌قدر ارزان  است؟ این سوالاتی است که در ذهن افراد خطور می‌کند.
بهترین روغن‌های خوراکی:
کریمی افزود: روغن کره گاو، بهترین نوع روغن است در حدیث نبوی آمده: گوشت گاو مرض است،شیرش دوا و روغنش شفاست.
بهترین روغن‌های گیاهی:
وی ادامه داد: روغن دانه‌های روغنی است مانند کنجد، زیتون، آفتاب گردان و…که معمولا با فشار روغنش خارج می‌شود. روغن دانه‌هایی که روغنی نیست، مثل شوید، زیره، بنفشه و…که با ترکیب گیاه مورد نظر با  روغن پایه ( زیتون یا  کنجد) خواص آن گیاه را به روغن مورد نظر منتقل می‌کنند.
طرز تهیه روغن‌های گیاهی مانند بنفشه, بادام تلخ یا بادام شیرین
این دستیار تخصصی طب سنتی عنوان کرد: جوشاندن گیاه مورد نظر در آب، و پس از صاف کردن آب را در روغن پایه که معمولا روغن کنجد یا زیتون است, می‌ریزند و حرارت می‌دهند, پس از  تبخیر آب، روغن مورد نظر بدست می‌آید.
کریمی بیان داشت: گیاه مربوطه مثل گل محمدی را در روغن پایه (روغن کنجد یا زیتون) تا ۴۰ روز در زیر آفتاب قرار می‌دهند( می‌توان در این مدت گلبرگ‌ها  را هم عوض کرد).

  1. امین طاقیانی

    سلام
    دقیقابا جوشاندن اندام های گیاهی مثل گل و برگ سبب بی اثر شدن دارو می شویم چرا که در کتاب قانون در طب هم برای روغن گیری بنفشه با حرارت دادن مخالفت داره و حتی در بحث روغن گیری بادام تلخ که مهمترین ماده موثره آمیگدالین و… توسط جوشیدن به بخار تبدیل شده و از دارو خارج می شود و باید تحت فشار و بصورت سرد روغن گیری شود . با تشکر

  2. فراز مجاب

    البته حرارت اجاق (حدود ۳۰۰ درجه) با حرارت بدن (۳۷ درجه) قابل مقایسه نیست، ثانیاً در محاسبات قیمت روغن آفتابگردان، نباید قیمت دانه آفتابگردان بازار را در نظر گرفت، بلکه قیمت محصول خام در مزرعه مدنظر است. بعد هم آنالیزها، تعیین می کند کدام روغن تقلبی است یانه.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.