پوست نخستین عضو بدن است که با آغاز پیری به دلیل کاهش چربی زیر آن چروک میخورد. مردمک چشمها کوچک میشود و تطابق چشم به هم میخورد. ضعف در سیستم شنوایی، کاهش حس بویایی، شل شدن عضله قلب و در نتیجه کاهش برونده قلب، کاهش و ضعف در دستگاه تنفس، کاهش ترشحات بزاق و دستگاه گوارش و اسید معده و کاهش تحرک روده بزرگ که منتج به کاهش هضم و جذب غذا و جذب کلسیم میشود، همچنین کاهش حافظه و تحلیل سلولهای مغزی از فاکتورهای پیری است.
ژنتیک(DNA)، عوامل بیماریزا، شیوه نامناسب زندگی از جمله تغذیه، عدم تحرک کافی، فشارهای روانی و استرس فاکتورهای مهم در روند پیری زودرس است.
برای آنکه شاهد زوال قدرت بدنی و زیبایی خود نباشیم و تا جایی که امکان دارد پیری زودرس را به تأخیر بیندازیم چه راههایی وجود دارد؟
با تغذیه مناسب غنی از اسیدهای آمینه ضروری، روغنهای امگا۳، مواد معدنی و ویتامینها (C،E و بتاکاروتنها) میتوان پیری زودرس را به تأخیر انداخت. رژیم غذایی سرشار از سبزیها و میوههای تازه، ماهی (قزلآلا، آزاد و ساردین)، روغن زیتون، حبوبات، غلات، مغزها و دمنوشهای گیاهی ضدپیری علاوه بر این که ابتلا به بیماریهای قلبی، برخی سرطانها و دیابت، استرس و افسردگی را کاهش میدهد، باعث جلوگیری از پیری زودرس مغز و دیگر اعضای بدن شده و باعث جوانی و شفافیت پوست میشود.
زغالاخته، توت فرنگی، تمشک و چای سبز دارای آنتیاکسیدانهای قوی هستند که رادیکالهای آزاد را از بین برده و شروع پیری زودرس را به تأخیر میاندازند.
آجیل و دانهها حاوی پروتئین، اسیدهای چرب و آمینه هستند و تأثیری شگفتآور بر حافظه و تقویت آن دارند. تهیه یک فنجان گردو، ۲/۱ فنجان دانه کدو تنبل، ۳/۱ فنجان توت خشک، ۴/۱ فنجان دانه کنجد، ۲/۱ فنجان برگه زردآلو و مصرف آنها در بین وعدههای غذایی باعث تقویت مغز و حافظه میشود.
کلم بروکلی، گل کلم و کلم فندقی، تخم مرغ، دانه سویا، بادام زمینی، لوبیاچیتی و لوبیا قرمز سرشار از ماده مغذی با نام کولین است. روغن زیتون، کنجد، کانولا، بادام و روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع است. گندم (حاوی سلنیوم که موجب شادابی میشود)، آووکادو، شیر و لوبیای سویای تخمیرشده و عصاره هسته انگور نیز (برای مهار واکنشهای التهابی مغز) از تحلیل سلولهای مغزی جلوگیری میکنند.
عسل دارای مقدار زیادی ویتامین و آهن است که مصرف مداوم آن گلبولهای سفید خون را تقویت و باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی میشود لذا مخلوط عسل و پودر دارچین انعطاف پذیری شاهرگها و سیاهرگها را افزایش میدهد و قدرتی تازه به بدن میبخشد. این مخلوط باعث کاهش کلسترول، سوءهاضمه، مشکل شنوایی، خستگی مفرط و در نهایت موجب افزایش طول عمر بدن میشود. روزانه یک وعده صبح و یک وعده شب، مخلوطی از یک فنجان آب گرم، دو قاشق چایخوری عسل و سه قاشق چایخوری پودر دارچین مناسب است.
گیاه آب بشقابی تولید کلاژن را تحریک میکند و به این ترتیب از پیری پوست پیشگیری به عمل میآورد. میتوان ۴ گرم برگ و ساقه خشک گیاه آب بشقابی را در ۲۵ سی سی آب جوش در ظرفی در بسته به مدت ۱۰ دقیقه جوشاند. این جوشانده را باید از صافی رد کرد و به مدت یک ماه، سه فنجان در سه وعده در روز مصرف کرد.
سهیلا قربانی
https://medplant.ir/?p=6009