زمستان در راه است و بهتر است تا قبل از شروع فصل سرما خودتان را تقویت کنید تا در مقابل بیماریها به خصوص سرماخوردگی و آنفلوآنزا مقاوم شوید. البته بهتر است به جای اینکه خودتان را با خوردن مولتی ویتامینهای صنعتی و تقویتکنندههای شیمیایی تقویت کنید، سراغ میوهها بروید که همه نوع ویتامین و املاح معدنی مورد نیاز بدنتان را داراست؛ خواص درمانی میوهها را نباید دست کم گرفت.
اگر باور نمیکنید، خودتان به اطلاعات تغذیهای برخی میوهها که در پاییز و زمستان بیشتر در دسترس هستند، نگاهی بیندازید و خودتان را ضد ویروس کنید!
سیب
ترش و شیرین، سبز و زرد و قرمز؛ هر کدامش عطر و بویی دارد و البته که مصرف روزانه یک عدد سیب بیماری را از شما دور میکند. این میوه سرشار از پروتئین، کلیسم، فسفر، آهن و انواع ویتامینهای B3 ، B2، B1 ، A و ویتامین C است. برای خوردن سیب بهتر است بیخیال پوست کندنش شوید که بیشتر ویتامینهای آن را با پوستش دور خواهید ریخت!
اگر شبها یک عدد سیب میل کنید، نهتنها غذایتان بهتر و راحتتر هضم میشود، بلکه خواب شبانه بسیار آرامی را هم تجربه خواهید کرد.
کیوی
کیوی سرشار از ویتامین C است. مقدار پتاسیم آن از نظر وزنی تا حدی کمتر از موز است. همچنین دارای ویتامینهای A، E، کلسیم، آهن و اسید فولیک است. کیوی دارای مقدار زیادی آنزیم حلکننده پتاسیم به نام پاپایین است که از نظر تجاری برای نرم کردن گوشت هم مفید است؛ بنابراین اگر غذایی پرگوشت و سنگین میل کردید، میتوانید با خوردن یک عدد کیوی، هضم آن را برای معده آسانتر کنید!
یادتان باشد کیوی مقدار زیادی اگزالات دارد که این ماده باعث تشکیل سنگ در کلیه و کیسه صفرا میشود. بنابراین اگر مستعد سنگ کلیه و سنگ صفرا هستید، بهتر است چشمتان را روی خواص این میوه ببندید!
نارنگی
این میوه به دلیل ویتامین A فراوانی که دارد، برای پیشگیری از سرطان مفید است. البته نارنگی برای افراد چاق و همچنین برای کسانی که ترس از چاق شدن دارند، دوست خوبی است. همچنین در مواقع سرماخوردگی نباید از این میوه غافل شد که منبع غنی ویتامین C است و برای کاهش تب میتواند مفید باشد.
پرتقال
برای استفاده بیشتر از مواد غذایی پرتقال بهتر است که پوست زرد رنگش را بگیرید و با پوست سفید و پرههای داخلش آن را بخورید چون مواد معدنی زیادی در پوست سفید آن وجود دارد که اثر اسید موجود در پرتقال را خنثی میکند. پرتقال گرچه اسیدی است ولی خاصیت قلیایی به بدن میدهد و برای کسانیکه گوشت زیاد مصرف میکنند و بدنشان اسیدی شده، مفید است.
از پرتقال برای کم کردن وزن میتوانید استفاده کنید. طرز استفاده به این صورت است که یک عدد پرتقال و ۳ عدد لیموترش را پوست کنده و به قطعات کوچک تقسیم کنید بعد آن را داخل دیگی ریخته و به آن نیم لیتر آب اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. سپس ۳ قاشق عسل به آن اضافه کرده و مجددا به مدت ۵ دقیقه بجوشانید و آن را صاف کنید. از این شربت ۳ فنجان در روز بنوشید. تا وزن شما به عدد دلخواه برسد.
خرمالو
متاسفانه این روزها به دلیل تغییر سبک زندگی افراد و عادات ناسالم غذایی، انواع بیماریها افزایش یافته است. افراد به دلیل کمتحرکی، افراط در مصرف گوشتهای فرآوری شده و نخوردن میوهها و سبزیجات دچار بیماریهای کلیوی، کبدی و حتی نقرس میشوند. اگر خدای ناکرده شما هم در میان این بیماران قرار دارید، خوردن خرمالو را فراموش نکنید. البته خرمالو حاوی مقدار زیادی پکتین (یکی از فیبرهای محلول در آب) هم هست که باعث کاهش چربی خون میشود. پس خوردن این میوه پر خاصیت را فراموش نکنید.
موز
میدانستید موز یکی از قدیمیترین گیاهان کشت شده در دنیا است؟! در واقع موز یک گیاه شبه درخت است که میتواند به ارتفاع ۹ متر هم برسد. با مصرف یک موز متوسط ۱۱درصد نیاز روزانه افراد بزرگسال به پتاسیم تامین میشود. یک موز در روز به بهبود مشکلات عصبی و حتی فراموشی سالمندان کمک کرده و از یبوست پیشگیری میکند؛ البته یادتان نرود که به اندازه کافی آب بنوشید.
منبع: برترین ها
https://medplant.ir/?p=4947