×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
تولید اینولین و قهوه کاسنی برای اولین بار در کشور

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از تیتر یک، هادی شوریده، مدیر عامل این شرکت فناوری، کاسنی را گیاهی دانست که به دلیل ترکیبات دارویی موجود در آن، منبع درمان بسیاری از بیماری‌های گوارشی است، گفت: با ایجاد رقم کاسنی ریشه‌ای برای اولین بار در کشور، زمینه کشت و فرآوری این محصول را فراهم آوردیم و ما با استفاده از فرآوری کاسنی ریشه‌­ای، موفق به تولید دو محصول شدیم. برای تولید قهوه کاسنی و اینولین در این پژوهش گیاه ‘کاسنی ریشه‌ای’ را برای کشت در اقلیم مشهد، به نژادی کردیم و در حال حاضر این گیاه در مشهد کشت و فرآوری می‌شود.
وی محصول اول را “اینولین” عنوان کرد و یادآور شد: کاسنی ریشه‌ای منبع اصلی ترکیبی به نام اینولین است که با افزایش باکتری مفید سیستم گوارش، به بالا رفتن ایمنی بدن منجر می‌شود و محصول دوم، “قهوه کاسنی” است که برای گوارش، مشکلات کبد چرب و تنظیم گلوکز خون بسیار مفید است.
شوریده با بیان اینکه استفاده از این محصولات، سال‌­ها است که در اروپا رونق دارد و همچنان در حال استفاده است، اظهار کرد: ما موفق شدیم که این محصول را به مرز تولید برسانیم.
به گفته وی استخراج اینولین از ریشه کاسنی در بسیاری از واحدهای تولیدی اروپایی با روش سنتی انتشار در آب داغ صورت می‌گیرد و باتوجه به نیاز به انرژی و زمان بالا برای استخراج به روش سنتی، ما از روش نوین پالس الکتریک جهت استخراج این متابولیت استفاده کردیم.
به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وی اضافه کرد: در حال حاضر شربت فروکتوز مورد استفاده در صنایع غذایی، از گیاه ذرت تولید می‌شود که در این تحقیق امکان تولید شربت فروکتوز از ریشه گیاه کاسنی با انجام واکنش هیدرولیز آنزیمی با استفاده از آنزیم اینولیناز استحصال شده از منبع میکروبی انجام خواهد گرفت.
شوریده خاطر نشان کرد: در حال حاضر سالانه ۱۰۰ تن اینولین با کاربرد خوراکی و دارویی وارد کشور می‌شود، درحالی‌که میزان تولید این محصول در سال نخست، یک تن بوده است که با حمایت های بیشتر در این حوزه، زمینه کاهش واردات این محصول از کشورهای دیگر فراهم خواهد شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.