به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی به نقل از ایسنا، در تحقیقی که توسط دکتر حسین حسینزاده استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و همکارانش صورت گرفته است، نشان داده شده که زعفران و عطر آن موجب کاهش خطر سکته قلبی میشود.
وی با اشاره به تحقیقات صورت گرفته در گذشته مبتنی بر اثر ضد ایسکمی و سکته زعفران در بافتهای کلیه، عضلات و مغز گفت: بعد از این تحقیق با همکاری همکاران به بررسی اثر این ادویه و عطر آن “سافرانال” در مدل مصنوعی ایجاد سکته توسط ماده شیمیایی ایزوپرترنول پرداختیم.
وی افزود: در این تحقیق به روش بیوشیمیایی و آسیبشناسی، مشخص شد که زعفران و عطر آن باعث پیشگیری ضایعات قلبی ناشی از سکته میشود.
حسینزاده با اشاره به اثرات دیگر زعفران مانند اثر ضد فشار خون، پایین آورنده چربی خون، ضد تصلب شرایین و آرامبخشی، اظهار کرد: در این ادویه اثر ضد سکته قلبی مشاهده شد و در تحقیق اخیر میتوان زعفران را به عنوان کاندیدای مناسبی جهت مطالعه آن در انسان به منظور پیشگیری از انفکتوس قلبی یا پس از ابتلا به این بیماری معرفی کرد.
https://medplant.ir/?p=3387