- نویسنده : میترا زمانی
- 25 جولای 2020
- کد خبر 33425
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی به نقل از خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ابوالفضل طهماسبی کشاورز جوان و کارآفرین بختگانی گفت: در سال گذشته گیاه دارویی چای ترش که حداقل شش ماه زمان نیاز دارد تا برداشت شود، برای اولین بار در کشور در مدت دو ماه و نیم از آغاز زمان کاشت، در این مزرعه به بار نشست و این اتفاق، امسال نیز مجددا تکرار شد، البته نه در مدت زمان سال قبل، بلکه پانزده روز زودتر، یعنی دو ماه بعد از زمان کشت شاهد به گل نشستن این گیاه هستیم.
او افزود: تجربهی موفق تولید پیش از موعد این گیاه دارویی باعث شده است تا تأمین سریعتر و به نوعی نوبرانهی گیاهان دارویی را در دستورکار خود قراردهد و در همین راستا تحقیقات خود را روی گیاهی دیگر نیز انجام داده است که به زودی خبرهای خوبی در این زمینه منتشر خواهد شد.
طهماسبی با اشاره به کاشت این محصول در پانزدهم اردیبهشت ماه، تصریح کرد: فاصله زمانی کاشت تا برداشت چای ترش شش ماه است و در سال فقط یک بار میتوان آن را کشت کرد و اینکه در مدت دو ماه وارد مرحله تولید گل شده است به معنای آن است که چهار ماه زودتر شروع به باردهی کرده که قبل از زمان رسیدن محصول اصلی میتوان مقدار قابل توجهی از آن را برداشت کرد و این یعنی درآمد چند برابری از مزرعه نسبت به مناطقی که فقط در مهرماه برداشت دارند.
این جوان کارآفرین بختگانی که باعث ترغیب سایر کشاورزان منطقه به کشت این گیاه شده است در مورد تناژ محصول نیز گفت: در سال گذشته چای ترش را به سه صورت خشک، تَرو بذر روانه بازارکردیم که در مجموع و به ترتیب، حدود ۲۵۰، ۱۲۰۰ و ۱۸۰ کیلوگرم چای خشک وتر و بذر از یک هکتار مزرعه برداشت شد.
او با بیان اینکه بازار عمده چای ترش برای تهیه شربت، اسانس و نبات در شیراز و تهران است خاطرنشان کرد: به منظور تغییر الگوی کشت و توسعه گیاهان کم آب برو با توجه به مقاومت بیشتر به شوری آب و خاک در مقایسه با سایر گیاهان دارویی معطرسازگار با منطقه، این گیاه مناسبترین گزینه برای جایگزین کشتهای فعلی بختگان است.
چای ترش یا چای قرمز از خانواده پنیرک، گیاهی یک ساله با ارتفاع ۱ تا ۳ مترو مقاومت در برابر آفت، نیاز کم به کود و سموم شیمیایی و ارگانیک بودن از مزایای آن است؛ کاهش فشار و کنترل کلسترول خون، رفع اختلالات کبدی و صفرا و کمک به پایین آوردن استرس از جمله فواید این محصول و خاستگاه اصلی آن هندوستان است البته برخی معتقدند به خاطر نام دیگر آن (مکی) خاستگاه آن عربستان سعودی است.
https://medplant.ir/?p=33425