تا حالا با دقت به نیمرویی که زردچوبه روی آن پاشیده شده است نگاه کردهاید؟ این بار دقت کنید. مانند یک تابلوی نقاشی است. این زیبایی و طعم مدیون ادویهای است که در هر آشپزخانهی پیدا میشود. حتماً شما هم از این ادویه در بسیاری از خورشها و غذاهایتان استفاده میکنید. زردچوبه علاوه بر این که طعم خوبی به غذا میدهد و آن را خوشرنگ میکند خواص درمانی هم دارد. برای آشنایی با خواص درمانی این ادویهی پرطرفدار با ما باشید.
زردچوبه: بدرود سرطان
همین زردچوبهی خودمان دارای ترکیباتی است که خواص آنتی اکسیدانیِ بسیار قوی دارد. قدرت آنتی اکسیدانی زردچوبه نیز تمام قد در برابر سرطان میایستد. محققان مطالعات زیادی روی زردچوبه انجام داده و میدهند. نتایج یکی از این پژوهشها که روی موشهای آزمایشگاهی مبتلا به سرطان روده انجام شد نشان میدهد تومورهای موشهایی که زردچوبه مصرف کردهاند به میزان ۶۰ درصد کاهش یافته است. این یک نتیجهی فوقالعاده است. بررسیهایی که روی انسانها انجام شد نیز خوشبختانه نتایج امیدوارکنندهای داشته است. پس برای پیشگیری از سرطان و سلامت بدنتان به تمام غذاهایتان زردچوبه اضافه کنید.
سلامت کبد: زردچوبه موثر است
اگر داروهای آنالژزیک (بی حسی) مصرف میکنید برای مراقبت از کبدتان حتماً زردچوبه را دریابید. البته حواستان باشد برای سالم بودن صرفاً نمیتوان به یک مادهی غذایی یا یک داروی خاص اعتماد کرد.
اگر از درد مفاصل (آرتریت، آرتروز و غیره) رنج میبرید مصرف زردچوبه را بالا ببرید.
این ادویه به اندازهی داروهای ضدالتهاب و حتی بیشتر از آنها موثر است
شما باید حواستان به همهی چیزهایی که میخورید و مینوشید باشد. داشتن کبدی سالم نیز مستلزم این است که غذاها و نوشیدنیهای سالمی میل کنید. وگرنه زردچوبه و یا هر مادهی غذایی دیگر به تنهایی نمیتواند معجزه کند.
زردچوبه برای کنترل کلسترول بالا
برگهی آزمایش خون را به دستتان میدهند: کلسترول خونتان بالاست! به همین سادگی خیلی از غذاها را نمیتوانید با خیال راحت میل کنید. مدام باید حواستان باشد چرب، شور و شیرین نخورید. حتی مجبور میشوید سیگار را ترک کنید (البته این یکی خیلی هم خوب است). در این مواقع زردچوبه به دادتان میرسد. مصرف این ادویهی خوش رنگ میزان کلسترول خون را پایین میآورد و شما را از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی حفظ میکند. البته باز حواستان باشد زردچوبه به تنهایی نمیتواند معجزه کند. همین طور که از خواص آن بهره میبرید سیگار را ترک کنید، هر روز نیم ساعت پیاده روی داشته باشید، غذاهای سالم و کم چرب میل کنید. خلاصه اینکه حواستان به سلامت قلب نازنینتان باشد.
زردچوبه و درد مفاصل
اگر از درد مفاصل (آرتریت، آرتروز و غیره) رنج میبرید مصرف زردچوبه را بالا ببرید. این ادویه به اندازهی داروهای ضدالتهاب و حتی بیشتر از آنها موثر است.
زردچوبه و زخم جراحت
دستتان را میبرید و یا زخم جزئی بر میدارید. بعد از این که به خوبی جای زخم یا بریدگی را ضدعفونی کردید مقداری پودر زردچوبه روی آن بریزید. این ادویه اجازه نمیدهد که زخم شما عفونی شود.
از این گذشته زردچوبه باعث میشود خیلی زود جای زخم خوب شود. البته حواستان باشد اگر خدای نکرده تقریباً یک بند انگشت را بریدید و یا زخمتان عمیق است باید اورژانس خبر کنید و حتماً خودتان را به بیمارستان برسانید. در این گونه مواقع کار از زردچوبه و غیره گذشته است و حتی اگر انگشتتان را در ظرف زردچوبه هم فرو کنید تأثیری نخواهد داشت!
زردچوبه در جوار ادویه های دیگر
توصیه میکنیم به غذاهایتان زردچوبه به همراه کمی روغن و فلفل سیاه اضافه کنید. حتماً در قفسههای آشپزخانه ادویههای دیگری هم دارید مثل دارچین، میخک، خردل، زنجبیل، پاپریکا. در این صورت که عالی است. به تمام غذاهایتان از این ادویهها اضافه کنید. خاصیت زردچوبه در جوار ادویههای دیگر بیشتر و بیشتر میشود. از هر موقعیت و غذایی برای استفاده از این ادویهها استفاده کنید. خلاقیتتان را به کار بگیرید. بدنتان از شما ممنون خواهد شد.
دستتان را میبرید و یا زخم جزئی بر میدارید. بعد از این که به خوبی جای زخم یا بریدگی را ضدعفونی کردید مقداری پودر زردچوبه روی آن بریزید. این ادویه اجازه نمیدهد که زخم شما عفونی شود
اگر از طرفداران نوشیدنیهای تهیه شده از سویا هستید به آن یک قاشق چایخوری پودر زردچوبه اضافه کنید. حتی میتوانید به شیر معمولی که میخورید نیز زردچوبه بزنید. در این صورت یک نوشیدنی فوقالعاده میل کردهاید.
میتوانید به اندازهی ۲ سانتی متر زنجبیل تازه را به مدت ۶ تا ۷ دقیقه با یک قاشق چایخوری زردچوبه دم کنید. هر روز یک مرتبه از این نوشیدنی معجزه گر میل کنید. سالم بودن خیلی هم سخت و پرهیزینه نیست. مهم این است که بدانید چه میخورید و چه مینوشید. دور نوشیدنیهای گازدار، انرژی زا و الکلی را خط قرمز بکشید تا بدن و کبدتان سالم بماند. به جای آن از این نوشیدنیهای که گفتیم و یا چای دارچینی، زعفرانی و عرقیجات گیاهی استفاده کنید. به همهی غذاهایتان نیز مقداری زردچوبه افزوده و خودتان را از ابتلا به خیلی از بیماریها مصون کنید.
فاطمه مهدی پور
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
https://medplant.ir/?p=3219