مطالعه تأثیر کروناتین بر خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دو رقم زرشک بومی (Berberis crataegina DC. و Berberis integerrima Bge.) در شرایط تنش شوری
نویسندگان
سیده فائزه تقی زاده ۱؛ حسین آرویی۲؛ جواد اصیلی۳
۱- دانشجوی دکتری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
۲- استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
۳- دانشیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران
چکیده
بهمنظور بررسی اثر تنش شوری و کروناتین بر روی برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در دو رقم زرشک زرافشانی (Berberis integerrima) و زرشک زالزالکی (Berberis crataegina DC.)، آزمایشی در سال ۱۳۹۳ بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. گیاهان مورد مطالعه در گلدانهای حاوی ماسه شسته کشت شدند. گیاهان ۴ هفته پس از استقرار کامل در غلظتهای مختلف کلرید سدیم (۰، ۲۵، ۵۰ و ۷۵ میلیمولار) و کروناتین (۰، ۷۵/۰ و ۵/۱ میلیمولار) قرار گرفتند. در گیاهان تحت تیمار شوری با افزایش غلظت نمک، میزان پرولین، فنل کل، فلاونوئید کل، پروآنتوسیانیدین کل و آنتوسیانین افزایش یافت، اما میزان کلروفیل کاهش داشت. در سطوح مساوی کلرید سدیم، حداکثر میزان پرولین در غلظت ۵/۱ میلیمولار کروناتین گزارش شد. بیشترین افزایش کلروفیل کل نیز مربوط به غلظت ۷۵/۰ میلیمولار کروناتین بود، اما میزان فنل کل، فلاونوئید کل، پروآنتوسیانیدین کل و آنتوسیانین در این سطح از تیمار کاهش یافت، بهطوری که کمترین میزان آن در غلظت ۵/۱ میلیمولار کروناتین بود.
کلیدواژه ها: زرشک (Berberis)؛ کروناتین؛ خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی؛ تنش شوری
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_109323_c688b00fbe600ae53fc693959fb1c082.pdf
https://medplant.ir/?p=28184