نام فارسی: بهارنارنج، نارنج
نام انگلیسی: Bitter Orange
نام علمی: Citrus aurantium
خانواده: Rutaceae
خواص درمانی: آب و پوست نارنج: ضد میکروب، ضد عفونیکننده، ضد حساسیت، ضد التهاب، ضد اکسیدان، ضد سرطان، ضد اسپاسم، ضد نفخ، ضد سرفه، ضد افسردگی، محافظ قلب، محافظ کبد، مقوی معده، مقوی اعصاب، آرامبخش، محرک معده، محرک سیستم ایمنی بدن، کاهشدهنده چربی خون، کاهشدهنده پرفشاری خون، کاهشدهنده اسید اوریک خون، مسهل، معرق، خلطآور، هضمکننده غذا.
- اسانس بهارنارنج: به نام “نرولی اویل” معروف بوده و دارای اثر: ضد افسردگی، آرامبخش، نرم کردن پوست و به صورت زیاد در صنایع عطر و اُدکلنسازی استفاده میشود.
- عرق بهارنارنج: سبب رفع بد خوابی، ضد نفخ و از بین بردن شوکهای عصبی میشود.
ماده مؤثّره: اسانس از شکوفهها میباشد و از مهمترین ترکیبات اسانس: لینالیل استات، لینالول، نرول و ژرانیول میباشد. همچنین فلاونوئیدها و ترکیبات تلخ از دیگر ترکیبات میباشد.
اندام مورد استفاده: میوه، پوست میوه و شکوفهها.
اشکال دارویی موجود: عرق بهارنارنج، اسانس بهارنارنج، دمنوش، قطره و به صورت ترکیبی در برخی داروها استفاده میشود.
نکات مهم: مصرف در حد اعتدال، فاقد عوارض جانبی میباشد.
پونه پورامینی (کارشناس ارشد گیاهان دارویی)
منبع: ۱- گیاهان دارویی و گیاه درمانی، تالیف دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، انتشارات دنیای تغذیه، تابستان ۱۳۸۹.
۲- سایت ویکی پدیا، دانشنامه آزاد، بهارنارنج.
https://medplant.ir/?p=22848