نام فارسی: باقلا
نام انگلیسی: Broad bean
نام علمی: Vicia faba
خانواده: Fabaceae, Leguminaceae
خواص درمانی: ضد سرفه، ادرارآور، خلطآور، دارای خواص استروژنی، مقوی معده، بهبود دهنده پارکینسون، تنظیمکننده سدیم خون، تنظیمکننده فشار خون، افزایشدهنده قوای جنسی، تسکین و درمان زخمها و اسهال.
ماده مؤثّره: اسیدآمینههای مختلف، مواد آلبومینوئیدی، اسیدهای چرب، ویتامینها و مواد معدنی. بیشترین خواص یا عوارض باقلا مربوط به ترکیبات: تیرامین، ویسین، کنویسین و ال- دوپا میباشد.
اندام مورد استفاده: میوه.
نکات مهم: با توجه به تیرامین موجود در باقلا، افرادی که از داروهای مهارکننده منو آمین اکسیداز (MAO) استفاده میکنند، از مصرف باقلا خودداری نمایند.
- با توجه به ترکیبات کنویسین و ویسین موجود در باقلا، افرادی که دارای کمبود آنزیم گلوکز ۶-فسفات دهیدروژناز هستند، از مصرف باقلا خودداری نمایند، چون سبب مرگ میشود و به این افراد مبتلا، فاویسم (Favism) میگویند.
- ال- دوپا موجود در باقلا، در درمان پرفشاری خون و پارکینسون استفاده میشود.
- با توجه به نفخ زایی شدید باقلا، بهتر است هنگام مصرف از ادویهجات معطر و طبع گرم مثل: پونه، آویشن و … استفاده شود.
پونه پورامینی (کارشناس ارشد گیاهان دارویی)
منبع: ۱- گیاهان دارویی و گیاه درمانی، تالیف دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، انتشارات دنیای تغذیه، تابستان ۱۳۸۹.
۲- سایت ویکیپدیا، دانشنامه آزاد، گیاه دارویی باقلا.
https://medplant.ir/?p=22576