- نویسنده : میترا زمانی
- 19 جولای 2015
- کد خبر 22330
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
شنبلیله گیاهی است علفی به ارتفاع ۱۰ تا ۵۰ سانتیمتر با گلهایی منفرد و به رنگ روشن که رنگ میوههای آن زرد تا قهوهای است. شنبلیله گیاهی است علفی یکساله که برگهایی متناوب و مرکب از سه برگچه دارد بومی ایران بوده و در بیشتر نواحی ایران از جمله آذربایجان، اصفهان، فارس، خراسان، سمنان و دامغان میروید و به عنوان سبزی خوراکی کاشته شده و مصرف میشود.
تخم شنبلیله، دانههای مکعب مستطیلی شکل بسیار سخت با سطحی چروکیده به رنگ زرد حنائی با بوئی کاملاٌ مشخص و طعمی نسبتا تلخ است.علی اصل متخصص طب سنتی درباره خواص تخم شنبلیله میگوید: از گیاه شنبلیله یا حلبه با نام علمی: Trigonella Foenum-graecum L. از تیره بقولات (Leguminosae) بدست میآید.
-تخم شنبلیله به عنوان داروی تقویت کننده و نیز پایین آورنده قند خون مصرف سنتی دارد.
-تخم شنبلیله دارای مزاج گرم و خشک است.
-تحلیل برنده ورمهای بدن است.
-در درمان خونمردگی داخل چشم، شوره سر، پوسته ریزی، درد و سفتی رحم و چسبندگی آن مفید است.
https://medplant.ir/?p=22330