مهمترین گیاهان دارویی که در کشورهای قاره اروپا تولید می شوند
بر طبق گزارش انجمن پرورش دهندگان اروپا، سال ۲۰۱۰ میلادی
.
به نقل از مستند مکتوب دومین جشنواره گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب سنتی ایران – ۷ تا ۱۰ مهرماه ۱۳۹۳
(به کوشش تیم پژوهشی شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی)
.
توجه: جهت دریافت متن کامل مقاله بر روی گزینه دانلود کلیک کنید.
کشورهای قاره اروپا به عنوان کشورهای پیشتاز در تولید و فرآوری گیاهان دارویی دارای دو قطب مختلف هستند که این دو قطب در شرق و غرب این قاره قرار دارند. کشورهای شرق اروپا همچون مجارستان، بلغارستان، جمهوری چک، لهستان و اسلواکی عمده تمرکز خود در زمینه گیاهان دارویی را بر اصلاح، تولید زراعی، عصاره گیری و اسانس گیری از گیاهان دارویی قرار داده اند و این در حالی است که کشورهای غرب اروپا همچون آلمان، فرانسه، اسپانیا و انگلستان بیشتر در حوزه های بیوتکنولوژی گیاهان دارویی، مهندسی ژنتیک، تولید درون شیشه ای متابولیت ها و مسائل مرتبط با این موضوعات تمرکز دارند. لذا طبیعی است که با توجه به فعالیت بیشتر کشورهای شرق اروپا در حوزه اکولوژیک و اگرونومیک و فعالیت بیشتر کشورهای غرب اروپا در حوزه بیوتکنولوژیک و ژنتیک، سطح زیر کشت زراعی گیاهان دارویی در کشورهای شرقی اروپا بیش از کشورهای غربی اروپا باشد.
این تفاوت آشکار فعالیت های مرتبط با گیاهان دارویی در شرق و غرب اروپا نکته ای است که مدیران و دست اندرکاران حوزه گیاهان دارویی کشور و همچنین کشاورزان و شرکت های کشت و صنعت باید به آن توجه نموده و با بررسی قابلیت های اساسی کشور، یکی از دو استراتژی مذکور را دنبال نمایند تا بتوانند کشور را به اهداف خود در زمینه توسعه داروهای گیاهی و گیاهان دارویی و تقویت طب سنتی ایران برسانند.
در زیر، لیست مهمترین گیاهان دارویی که در قاره اروپا تولید می شوند همراه با سطح زیر کشت آنها را مشاهده می کنید.
نام کشور | مهمترین محصولات | سطح زیر کشت (هکتار) |
اتریش | کدوی تخمه کاغذی | ۱۹۰۰۰ |
خردل | ۳۲۵۰ | |
زیره سیاه اروپایی | ۶۵۰ | |
بذر خشخاش | ۱۹۲۰ | |
سایر گیاهان دارویی مورد کشت در این کشور شامل جعفری، رازیانه، ماریتیغال، گل راعی و گشنیز می باشند.
مناطق عمده ی تولید: Provinces Styria, Lower Austria and Upper Austria |
||
بلغارستان | گشنیز | ۷۳۹۶۰ |
اسطوخودوس | ۳۹۵۹ | |
رازیانه | ۳۵۳۰ | |
گل محمدی | ۱۷۵۰ | |
سایر گیاهان دارویی مورد کشت در این کشور عبارتند از: بادرنجبویه، نعناع فلفلی. البته نسترن کوهی، آقطی و گزنه از طبیعت برداشت می شوند. در سال های اخیر سطح زیر کشت گل محمدی، ماریتیغال و مریم گلی در این کشور افزایش یافته و از سطح زیر کشت گشنیز، اسطوخودوس، رازیانه، نعناع و سنبل الطیب کاسته شده است.
مناطق عمده ی تولید:Karnobat-Yambol (South-East Bulgaria), Shoumen-Dobrich (North-East Bulgaria) and Rose valley-Plovdiv-Stara Zagora region (Central South Bulgaria). |
توجه: جهت دریافت متن کامل مقاله بر روی گزینه دانلود کلیک کنید.
.
https://medplant.ir/?p=19831