به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی، دکتر صالحی، داروساز، متخصص گیاهان دارویی و استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد:
یکی از مشکلاتی که افراد زیادی را در دنیا درگیر کرده، مسأله افزایش چربی و کلسترول است که بعد از چند سال سبب مرگ و میرهای زیادی میشود.
بیشتر گیاهان (سبزیها و میوهها) به علت فیبر و الیافی که دارند، باعث کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون میشوند.
البته تاثیر گیاهان در کاهش چربی خون یکسان نیست، تاثیر برخی از آنها بیشتر است و به دلیل خاصیتی که در کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون دارند، برای تهیه دارو استفاده میشوند.
بین گیاهان، سیر بیشترین قدرت را در کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون دارد و بیش از صد صنعت داروسازی در دنیا از سیر، فرآوردههای دارویی تهیه کردهاند.
سیر علاوه بر کاهش کلسترول و تریگلیسرید، خاصیت ضدمیکربی و ویروسی دارد و فشارخون و قند خون را کاهش میدهد و خون را رقیق میکند.
البته سیر تازه از سیر پخته بهتر اثر میکند. اثر سیر ترشی نیز مانند سیر تازه است. میوه زیتون و روغن آن هم کلسترول را کاهش میدهد. سالهاست مشخص شده است که روغن زیتون چربی خون را کاهش میدهد.
سه نوع نوشیدنی کاهشدهنده هم فشار خون، کلسترول و تریگلیسرید، شامل آب گوجهفرنگی، آب انار و آبغوره میشود. این نوشیدنیها میتواند بین وعدههای غذایی یا همراه غذا مصرف شود.
آلبالو، گیلاس، نارنج، لیموترش و گریپفروت نیز از میوههایی است که مصرفشان هم به صورت آبمیوه و هم میوه تازه، چربی و کلسترول خون را کاهش میدهد.
همچنین کدو حلوایی، جعفری، پیاز، جو، فلفل سبز، بادمجان و عدس نیز از جمله مواد غذایی است که به کاهش تریگلیسرید و کلسترول خون کمک میکند البته باید دقت داشته باشید، این گیاهان باید به مقدار متناسب مصرف شود و روش طبخشان نیز مورد توجه قرار گیرد.
https://medplant.ir/?p=1982