سلامانه : در آداب تغذیهای ما ایرانیان، استفاده از انواع ترشیجات بسیار مرسوم است ولی آنقدری که این مواد محبوبیت دارند، خاصیت نداشته، بلکه در بسیاری موارد مضر هستند.
دکتر فرهاد صبری، متخصص طب سنتی، در گفتگو با باشگاه خبرنگاران ، گفت: سرکه در اکثر ترشیجات وجود دارد و شامل اسید سیتریک است که اسیدسیتریک موجب تحریک در سلولهای جداره معده میشود. بنابراین افرادی که ناراحتی معده دارند و دچار گاستریت و ورم معده هستند، نباید از ترشیجات استفاده کنند.
دکتر صبری ادامه داد: موادغذایی ترش حاوی مواد هیستامین و حساسیتزا هستند، بنابراین افرادی که حساسیت به مواد مختلف آلرژی دارند، بهتر است از ترشی و سرکه استفاده نکنند.
این متخصص طب سنتی گفت: مصرف ترشی برای بیماران مبتلا به کولیت یا ورم روده بزرگ هم زیانآور است، ضمن اینکه ترشی با افزایش اسید معده و ترشیجات اسیدی در معده، زخم اثنی عشر و زخم معده را هم تشدید میکند.