×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : پنج شنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
بررسی صفات کمی و کیفی اسانس بذر به لیمو (Lippia citriodora)

بررسی صفات کمی و کیفی اسانس بذر به لیمو (Lippia citriodora)

شاه حسینی رضا,قربانی حسن,صالح رامین,امیدبیگی رضا

.

گیاه دارویی به لیمو (Lippia citriodora) از خانواده Verbenaceae، از گیاهان دارویی حاوی اسانس بوده که اسانس در اندام های رویشی و زایشی آن تجمع یافته است. این پژوهش به منظور بررسی کمیت و کیفیت اسانس بذر گیاه به لیمو انجام گرفت. پس از تهیه قلمه های سالم از گیاهان مادری و تیمار با هورمون ایندول بوتیریک اسید، قلمه های ریشه دارشده به منظور کشت به گلخانه انتقال یافتند. پس از گلدهی و رسیدن میوه ها، بذرها جمع آوری شد و میزان ۳۰ گرم بذر به وسیله روش تقطیر با آب و توسط دستگاه کلونجر اسانس گیری و با استفاده از سولفات سدیم خشک آب گیری گردید. اسانس با استفاده از کروماتوگراف گازی و کروماتوگراف گازی متصل به طیف نگار جرمی تجزیه و اجزای مختلف موجود در آن به روش مقایسه طیف های جرمی تک تک اجزا با طیف های شاهد و نیز محاسبه ضریب بازداری مواد متشکله و استفاده از طیف های جرمی مواد استاندارد و اطلاعات موجود در کتابخانه کامپیوتری شناسایی و مقدار آنها تعیین شدند. نتایج نشان داد بازده اسانس نمونه ها ۰٫۳۱ درصد (وزنی/وزنی) بود. دوازده ترکیب عمده مشتمل بر ۸۰٫۱۲ درصد کل اسانس شناسایی شدند. ژرانیال (۳۴٫۱ درصد)، نرال (۲۶٫۰۱ درصد) و لیمونن (۷٫۰۴ درصد) بیشترین اجزای تشکیل دهنده اسانس بذر به لیمو بودند که میزان این ترکیبات در مقایسه با مقدار آن ها در اسانس حاصل از سرشاخه های رویشی بسیار بیشتر بود.

کلید واژه: به لیمو، اسانس، ژرانیال، نرال، لیمونن

.

دانلود Download

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.