معاون پژوهشی مرکز تحقیقات دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مجری این طرح گفت: فیزیکوشیمیایی قلم بوبر و ضد عرق حاوی عصاره تام اندام هوایی گیاه مریم گلی (Salvia officinalis) با همکاری دکتر شاه طالبی در این دانشگاه تهیه و ارزیابی شد.
دکتر قنادیان با بیان اینکه در این طرح از قلم (stick) سیلیکونی که فاقد ترکیبات فلزی و املاح آلومینیوم است استفاده شده است افزود: این قلم حاوی عصاره گیاه مریم گلی است.
وی با بیان اینکه این دارو علاوه بر اثر بوبری دارای اثرات ضد تعریق نیز است افزود: نمونه آمریکایی این فرآورده حاوی املاح آلومینیوم است ، که عوارضی از جمله ریسک ابتلا به سرطان های سینه و حتی بیماریهایی از قبیل آلزایمر دارد.
دکتر قنادیان افزود: این تحقیق با هدف جایگزینی عصاره گیاهی مریم گلی به جای املاح فلزی از جمله آلومینیوم اجرا شد.
برای تهیه این فرآورده در مدت یک سال ، ۳۰میلیون ریال هزینه شد. تهیه و ارزیابی فیزیکوشیمیایی قلم بوبر و ضد عرق ، رساله دکتری عمومی خانم نیلوفر شیری است.
https://medplant.ir/?p=14600