گیاه گشنیز حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان، ویتامینها، روغنهای ضروری و فیبر است که در کاهش سطح کلسترول خون موثر است. برگها و دانه این گیاه حاوی روغنهای ضروری از جمله بورنئول، لیلانول است. گشنیز سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، منگنز، آهن و منیزیم است.
پتاسیم بخش مهمی از سلولها و مایعات بدن است که به کنترل فشار خون و ضربان قلب کمک میکند و آهن برای تولید سلولهای قرمز خون ضروری است. گشنیز سرشار از ویتامینهای حیاتی از جمله اسید فولیک، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین A، بتاکاروتن و ویتامین C است که برای سلامت بدن بسیار مفید هستند. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی بوده و مصرف روزانه صد گرم از برگ گشنیز حدود ۳۰ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین میکند.
گشنیز یکی از منابع غنی ویتامین K است که نقش مهمی در سلامت استخوانها و درمان بیماری آلزایمر دارد. در طب سنتی از روغن دانه گشنیز برای دفع بوی بد دهان و درمان سوءهاضمه و مشکلات گوارشی استفاده میشود. همچنین روغن دانه گشنیز ضد قارچ، نشاط آور، ضد درد، ضد تشنج و اشتها آور است.
https://medplant.ir/?p=12005