×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : شنبه, ۲۱ مهر , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر



در این مطلب با خواص و طرز تهیه چند دم‌کرده و جوشانده آشنا می‌شوید اما یادتان باشد اگر بیماری خاصی دارید قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید و اگر بیمار نیستید از زیاده‌روی و مصرف پیاپی آن‌ها حتماً خودداری کنید.

گل گاوزبان

 

دم‌کرده گل گاوزبان و سنبل‌الطیب

آرام‌بخش، خواب‌آور، ضد اسپاسم و گرفتگی عضلات، از بین برنده سنگ کلیه، افزاینده ادرار، کاهنده فشارخون.

دو قاشق غذاخوری گل گاوزبان را با یک قاشق سنبل‌الطیب در قوری چینی ریخته، دو لیوان آب جوش به آن بیفزایید، کمی نبات خرد شده اضافه کرده، بگذارید نیم ساعت دم بکشد تا رنگ آلبالویی بگیرد.

 

جوشانده به‌لیمو و زیرفون

تب‌بر، ضد میگرن و سردرد، ضد آسم و سرماخوردگی، رافع اسهال و تشنج، کاهنده فشارخون، خواب‌آور.

یک قاشق چای‌خوری به‌لیمو را با یک قاشق غذاخوری زیرفون و اندکی نبات مخلوط کرده، با دو لیوان آب سرد در قوری فلزی بریزید. پس از یک ساعت جوشیدن آب، قوری را روی بخار سماور بگذارید تا محتویات آن دم بکشد.

چاي زعفران

 

دم‌کرده زعفران

مفرح، نشاط‌آور، ادرارآور، افزاینده توان جنسی و رفع سرد مزاجی.

مقداری خیلی کم از آن را در چهار تا پنج لیوان آب جوش درون قوری چینی بریزید و تا زمانی که رنگی کاملاً زرد شود و دم بکشد، صبر کنید.

به یاد داشته باشید مصرف زیاد زعفران خطرناک است.

 

 

جوشانده بادرنجبویه

آرام‌بخش، خواب‌آور، ضد تشنج و اسپاسم، رافع بوی بد دهان و خون‌ساز.

یک قاشق چای‌خوری بادرنجبویه را با دو لیوان آب سرد در قوری فلزی ریخته، هنگامی که آب جوش آمد، آن را روی بخار سماور گذاشته، دقایقی صبر کنید تا دم بکشد.


دم‌کرده زنجبیل

خون‌ساز، افزاینده فشار خون، ضد ضعف عصبی، مفید برای مفاصل، ضد سرفه و تهوع.

دو لیوان آب جوش را روی یک قاشق چای‌خوری زنجبیل کوبیده شده بریزید و ده تا ۱۵ دقیقه آن را روی بخار سماور بگذارید. برای بهتر کردن طعم چای زنجبیل می‌توانید مقداری عسل نیز به آن بیفزایید، اما یادتان باشد مصرف زیاد این چای عوض فایده، ضرر خواهد رساند.

چای دارچین

جوشانده دارچین

تب‌بر سریع، مقوی سینه و حنجره، افزاینده فشارخون، رافع دلهره، ضد سرماخوردگی و بوی دهان.

دو لیوان آب را روی چند تکه چوب آسیاب نشده دارچین درون قوری فلزی بریزید. پس از جوشاندن محتویات، آن را دو تا سه ساعت روی سماور بگذارید تا با بخار دم بکشد. زنان باردار از خوردن دارچین و به خصوص جوشانده آن منع شده‌اند.

 

دم‌کرده نعناع

افزاینده هورمون‌های زنانه، کاهنده هورمون‌های مردانه، ضد پرمویی، نشاط‌آور.

مقداری برگ نعناع تازه را در قوری چینی ریخته، آب جوش به آن بیفزایید و بگذارید روی بخار سماور دم بکشد. می‌توان از مخلوط پنج گرم نعناع خشک و نیم لیتر آب نیز استفاده کرد. زیاده‌روی و مصرف پشت سر هم آن مضر است.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع: جام جم آنلاین – رشید حسام

 

مطالب مرتبط:

معرفی ۸ گیاه معطر و روش استفاده از آن‌ها

رفع یبوست با گیاهان دارویی

نـسخـه‌ای گیـاهی بـرای کاهـش چربـی خـون

۶ جوشانده‌ی ضدخستگی

همسفران سبز برای سفرهای نوروزی

۵ گیاه برای مقابله با خشکی پوست

درمان‌های خانگی آنژین

وقتی آشپزخانه مطب می‌شود!

۵ اکسیر شفابخش برای دستگاه گوارش

گیاهان ضدسرطان را بشناسید

۴ درمان طبیعی سردرد

۸ روش طبیعی برای درمان گلودرد

۶ راست و دروغ‌ در مورد جوشانده‌ها

۷ گیاه ضدنفخ

۱۰ درمان خانگی برای ۱۰ بیماری

جوشانده‌های ضدپیری را بشناسید

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.