۱– بتاکاروتن: هویجها سرشار از این آنتیاکسیدان قوی هستند که در بدن تبدیل به ویتامین A میشود و برای سلامت پوست تأثیر فوقالعادهای دارد.
۲- هضم: مصرف هویج باعث افزایش بزاق در دهان شده و مواد معدنی اساسی، ویتامینها و آنزیمهایی را که موجب هضم بهتر غذا میشوند برای بدن فراهم میکند. مصرف منظم این سبزی پرخاصیت کمک خوبی برای پیشگیری از ابتلا به زخم معده و دیگر اختلالات گوارشی خواهد بود.
۳- عناصر قلیایی: هویجها سرشار از عناصر قلیایی بوده که با ایجاد تعادل در نسبت اسیدی/ قلیایی بودن بدن، موجب احیاء و تصفیه خون میشوند.
۴- پتاسیم: هویجها منبع خوبی از پتاسیم محسوب شده که میتوانند سطح سدیم را در بدن کنترل کرده و در نتیجه به کاهش سطح فشارخون بالا در بدن کمک موثری کنند.
۵- سلامت دندان: مصرف هویج موجب از بین رفتن میکروبهای مضر در دهان شده و احتمال بروز پوسیدگی دندان را کاهش میدهد.
۶- زخمها: هویج خام یا رنده شده برای بهبود زخمها، بریدگیها و التهابات کاربرد موثری دارد.
هویجها سرشار از فیبر خوراکی هستند که میتوانند سطح کلسترول بد (LDL)
را کاهش داده و نیز سطح کلسترول خوب (HDL) را که بدن به آن نیاز دارد، افزایش داده و به کاهش لختههای خونی کمک کند و از بیماریهای قلبی پیشگیری کند
۷- فیتونوترینتها: در میان فیتوکمیکالهای مفیدی که در هویج موجود است فیتونوترینتی موسوم به فالکارینول وجود دارد که میتواند خطر بروز سرطان روده را کاهش داده و موجب سلامت کلی این بخش از بدن گردد.
۸- کاروتنوئیدها: هویجها سرشار از کاروتنوئیدها بوده که میتوانند قند خون را تنظیم کنند.
۹- فیبر: هویجها سرشار از فیبر خوراکی هستند که میتوانند سطح کلسترول بد (LDL) را کاهش داده و نیز سطح کلسترول خوب (HDL) را که بدن به آن نیاز دارد، افزایش داده و به کاهش لختههای خونی کمک کند و از بیماریهای قلبی پیشگیری کند.
۱۰- چشم، مو، ناخن و غیره! مواد مغذی موجود در هویج میتوانند با سمزدایی بدن و سلولسازی جدید، موجب سلامت چشم، پوست، مو، ناخن و غیره شوند.
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
منبع: همشهری آنلاین – شهره فرجی
مطالب مرتبط:
ترفندهایی برای مصرف بیشتر سبزیجات
هویج برای سیگاری ها خطرناک است
https://medplant.ir/?p=3209