بررسی بیماری آنژین و گلو درد و درمان گیاهی آن و…
آنژین – گلو درد
آنژبن عبارت است از ورم گلو، درد گلو و تورم لوزتین که بیشتر در زمستان در اثر سرما خوردگى عارض مى شود و با زکام و سردرد و تب و درد استخوان و کوفتگى بدن همراه است. لوزتین انسان بزرگ و سرخرنگ مى شود و گاهى لکههاى سفید چرک روى آنها ظاهر مى گردد.
ده گرم زرشک کوبیده را در ۱۰۰ سی سی آب تا دو ساعت بخیسانید، بعد ظرف محتوى آن را روى آتش بگذارید تا به جوش بیاید و بگذارید یک دقیقه به همان حال بماند. سپس آن را از روى آتش بردارید تا خنک شود، وقتى خنک شد
هر روز سه تا چهار فنجان کوچک از آن را بنوشید.
شما این جوشانده را مى توانید چند بار در هر روز غرغره کنید. و نیز براى معالجهء آنژین و انواع گلو درد مىتوانید شربت زرشک را که باید به طریقه ی زیر تهیه کنید مصرف نمائید:
پانصد گرم زرشک تازه را در ۲۰۰ سی سی آب سرد بریزید و دو تا سه ساعت بگذارید بماند. بعد شیره ی آن را بگیرید و به آن ششصد گرم شکر اضافه کنید و روى آتش ملایمى بگذارید تا شکر حل شود بدون اینکه به جوش بیاید. بعد آن را صاف کنید و کمى آب جوش به اندازه اى که تمام آن یک لیتر شود در آن بریزید و سپس آن را در بطرى کنید.
این شربت را مدتهاى طولانى مى توانید نگه دارید و هر وقت به آن احتیاج داشتید سى یا صد و پنجاه گرم از آن را در روز مصرف کنید.
شربت مذکور را مى توانید به تنهائى همانطور که هست با قاشق بخورید ویا با کمى آب مخلوط کرده بنوشید.
برگ جعفرى را بکوبید و در الکل بخیسانید و بر روى گونه بگذارید در مورد آنژین مفید است و معمولا این گونه ضماد را باید چند بار تجدید کرد.
بیست تا پنجاه گرم گل و ساقه و برگ ریحان را در یک لیتر آب جوش دم کنید و دوازده دقیقه بگذارید دم بکشد، بعد آن را صاف کنید و با عسل یا شکر شیرین سازید و هر روز دو فنجان از آن را بخورید و در طى روز چند بار با همان دم کرده غرغره کنید.
انجیر با خرما و کشمش و عناب ترکیب چهار میوه ی مخصوص سینه را مى دهد
که اگر آنها با باندازه ی مساوى با یکدیگر ترکیب کنید و در یک لیتر آب بجوشانند براى غرغره کردن، در درمان آنژین مصرف مى گردد. اگر به تمام این چهار میوه دسترسى نداشتید مىتوانید بجاى آن پنج تا ده عدد انجیر خشک را در یک لیتر شیر بجوشانید و مصرف کنید.
اگر جوشانده ی شاخههاى جوان درخت انجیر را با عسل شیرین کنند و بنوشند تورم و درد گلو را تسکین مى دهد.
شربت سرکه ی تمشک را که با آب مخلوط شود در مورد آنژین غرغره مى کنند.
طرز تهیه ی سرکه ی تمشک اینطور است:
در یک شیشه یدهانه گشاد، یک کیلو و پانصد گرم تمشک را که له شده با یک لیتر سرکه ی انگور بخیسانید و در آن را با پارچه اى به بندید و پانزده روز بگذارید همانطور بماند. بعد از پانزده روز بدون آنکه آن را بفشارید در صافى بریزید و صاف کنید و یک کیلو و پانصد گرم قند را به آن اضافه نمائید. سپس هر وقت خواستید مقدارى از آن را در آب بریزید و حل کنید و آن را میل نمائید.
با شاه توت مى توان شربتى تهیه کرد که براى سینه بسیار مفید است و تهیه ی نسخه ی آن هم اینطور است:
آب شاه توت را بگیرید و صاف کنید و دو برابر آن قند به آن اضافه کنید و روى آتش ملایمى بگذارید و دائما به هم بزنید تا شربت غلیظى بوجود آید. بعد این شربت را با آبى که جو در آن خیسانده شده است مخلوط کنید و غرغره نمائید، درد و ورم گلو را تخفیف مى دهد و در این مورد بهترین دواى غرغره است.
براى غرغره کردن در موقع آنژین باید یک شلغم بزرگ را قطعه قطعه کرده و در نیم لیتر آب جوشانید و آن را مصرف کرد.
براى معالجه درد گلو و آنژین باید آب یک لیموى تازه را گرفت و در آب نیمه گرم مخلوط کرد و هر روز یک یا دو بار آن را غرغره کرد. کمپرس آب لیمو که کمى هم به آن نمک زده باشند بر روى گلو، آنژین را درمان مى کند.
ترب سیاه براى درمان آنژین توصیه مى شود.
مرباى گل بابونه براى درد گلو بسیار مفید است.
خوردن پخته ی نشاسته با نبات و روغن بادام نیمه گرم، مانع خونریزى سینه است. گلو را نرم مىکند، سرفه و درد سینه را تسکین مى دهد.
جوشانده برگ تازه توت فرنگى به مقدار یک مشت در نیم لیتر آب در آنژین بطور غرغره استعمال مى شود.
هر روز سه بار با جوشانده گرم برگ ازگیل غرغره کنید. جوشانده برگ ازگیل دواى ممتازى براى گلو درد و آنژین مى باشد.
ده تا پنجاه گرم گل اسطو خودوس را که خشک شده باشد در یک لیتر آب جوش دم کنید و دوازده دقیقه بگذارید بماند تا دم بکشد. بعد آن را صاف کنید و با عسل شیرین سازید و هر روز در فاصله غذا یک فنجان از آن را بنوشید.
دمکرده گل اسطو خودوس براى دردهاى گلو، آنژین، ورم حنجره و گرفتگى صدا و ورم لوزها مفید و مؤثر است.
بنفشه اگر تازه باشد سینه را پاک کرده و آنژین را درمان مى کند.
جوشاندهء جو، بهترین دواى گلو درد است. بیست گرم جو پوست کنده را در یک لیتر آب سرد بریزید و ظرف محتوى آن را روى آتش بگذارید تا به جوش بیاید. همین که به جوش آمد آب آن را دور بریزید و دوباره یک لیتر آب. روى جو پوست کنده در همان ظرف بریزید و دوباره ظرف محتوى آن را روى آتش بگذارید تا به جوش آید و یک ربع ساعت بجوشد. بعد آن را از پارچه نازکى عبور داده و صاف کنید و به صورت محلول غرغره گرم یا ملایم هر روز سه یا چهار بار غرغره کنید.
آب خام کرفس را بگیرید و با آن لیموى ترش تازه مخلوط کنید و وقتى مبتلا به گلو درد شدید و یا لوزههاى شما ورم کرد. هر روز چند بار با آب کرفس خام و لیمو غرغره کنید.
ادامه در اینجا
درمان گیاهی گریپ – زکام – آنفلوانزا
عصاره گیاه دارویی تیموس (آویشن باغی) ضد سرماخوردگی
طبقه بندی:
طب سنتی،
درمان گیاهی،
برچسب ها:
آنژین،
گلو درد،
سرما خوردگی،
درمان گیاهی،
درمان گیاهی آنژین،
درمان گیاهی گلو درد،
شربت زرشک،
طرز تهیه سرکه تمشک،
شربت شه توت،
طرز تهیه،
جوشانده جو،
طب سنتی،
گیاهان دارویی،
https://medplant.ir/?p=2001