-
کاهش عوارض ترک اعتیاد با داروی گیاهی “دتوکسین”
رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی تأکید کرد: برای نخستینبار توانستیم نخستین داروی گیاهی مجوزدار کشور در زمینه ترک اعتیاد را تولید و عرضه کنیم. داروی “دتوکسین” عوارض جانبی بسیار محدودی داشته و مشکلات ناشی از ترک اعتیاد را به حداقل ممکن میرساند.
-
استخراج اسانس به روش تقطیر دائمی
سیستم استخراج اسانس به روش تقطیر دائمی، از دیگ بخار طویلی به طول ۴ تا ۶ متر که به طور عمودی قرار گرفته، تشکیل شده است.
-
تقویت روده و تسکین درد کلیه با مصرف کتیرا
مصرف کتیرا برای تقویت روده و تسکین درد کلیه و استفاده از این گیاه به صورت ژل برای سلامت مو مفید است.
-
ریواس،گیاهی برای کاهش کلسترول و فشار خون
دم برگ خوراکی ریواس، پایین آورنده میزان کلسترول و فشار خون است؛ ریواس همچنین باعث کاهش چربی خون، بهبود عملکرد کلیه و کبد چرب غیرالکلی میشود و در چاقی و پرفشاری خون بارداری مؤثر است.
-
گیاه شنگ؛ التیام دهنده زخم ها
گیاه شنگ با نام علمی Tragopogon graminifolius از دیرباز تاکنون در طب سنتی بهعنوان التیام دهنده زخم برای جراحات ایجاد شده در دامها استفاده میشود.
-
یاسمن سفید؛ گلی برای رفع لکهها و چروک صورت
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، مصرف دم کرده گل یاسمن سفید را شادیآور دانست و گفت: این گیاه برای رفع لکههای سیاه پوست و رفع چروک صورت به شکل ضماد کاربرد دارد.
-
پیشگیری و درمان حساسیتهای بهاره
احتمالا خیلی از ما در آستانه بهار تجربه عطسههای زیاد، خارش گلو، آبریزش بینی و… را داشتهایم. مشکلی که سالی یکبار به سراغمان میآید و به جز راهکارهای موقت، شیوهای برای رهایی قطعی از آن نیست.
-
بهبود التهاب پوستی و زخم با گل همیشه بهار
گل همیشه بهار میتواند در درمان زخمها مورد استفاده قرار گیرد و بهعنوان یک روش درمانی در بیمارستانها و منازل برای بهبود زخمهای بیماران تجویز و استفاده شود.
-
نگاهی کوتاه بر وضعیت تولید و فرآوری گیاهان دارویی و معطر در کشور میانمار
میانمار با مساحتی در حدود ۶۷۶ هزار کیلومتر مربع و جمعیتی بیش از ۵۳ میلیون نفر در جنوب شرقی آسیا واقع شده است. پایتخت این کشور شهر نایپیداو است. کشاورزی همراه با جنگلداری از عمده فعالیت های امرار معاش مردم این کشور است.
تاکنون حدود ۷۰۰۰ گونه ی گیاهی در میانمار شناسایی شده و تعداد ۱۰۷۱ گونه آن به عنوان گیاهان بومی ثبت شده اند. تقاضا برای گیاهان دارویی و مواد اولیه گیاهی در میانمار به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است. با این حال، در این کشور کشت گیاهان دارویی به صورت محدود انجام می گیرد و اکثر مردم این گیاهان را از جنگل ها جمع آوری می کنند.
مردم روستایی میانمار از دوران باستان از داروهای سنتی استفاده می کردند. سیستم داروهای سنتی میانمار بر فلسفه بودایی و نظریه های آیورودا استوار است. طب سنتی و استفاده از گیاهان دارویی تنها سیستم مراقبت بهداشتی و درمانی از تمام طبقات جامعه تا به امروز بعد از ظهور داروها و درمانی های جدید در این کشور بوده است.
دولت میانمار مصمم است که آنچه از دانش طب سنتی به آن ارث رسیده و در گذشته به آن توجهی نشده است را حفظ کند. همچنین برنامه های مختلف در ایجاد باغ های گیاهی برای حفاظت و کشت گیاهان دارویی اجرا شده است و نیز تحقیقاتی جهت ابداع داروهای جدید از این گیاهان انجام شده است.
گیاهان دارویی و داروهای گیاهی تا حد زیادی از کشورهای همسایه از جمله بنگلادش، چین، هند و تایلند وارد این کشور می شود. این کشور صادراتی نیز به کشورهایی نظیر چین و تایلند دارد اما به دلیل غیرقانونی بودن آن ثبت نشده است.
طب سنتی در میانمار برای مدت زمان طولانی بدون استاندارد و اقدامات کنترل کیفیت مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین عدم وجود فناوری های مناسب مانند جمع آوری، برداشت، خشک کردن، بسته بندی، ذخیره سازی، نبود استاندارهای کنترل کیفیت و ایمنی، نبود کارکنان ماهر و نبود تجهیزات لازم از جمله محدودیت های مهم این کشور برای توسعه این صنعت می باشد. -
راه اندازی ۲ واحد فرآوری گیاه دارویی آلوئه ورا در بوشهر
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی بوشهر گفت: با حمایت این سازمان ۲ واحد فرآوری گیاه دارویی آلوئه ورا (صبرزرد) با سرمایه گذاری ۲میلیارد و ۱۴۰میلیون تومان اعتبار در استان راه اندازی شد.