خبر اصلی

  • سرکه گل محمدی؛ تسکین دهنده سیستم عصبی

    سرکه گل محمدی توسط محققان مجتمع تحقیقات جهاددانشگاهی خراسان جنوبی تولید شد.

  • صدور مجوز برای ۴۰۰۴ دارو و فرآورده گیاهی و سنتی

    دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری خبر می‌دهد: «در حال حاضر صدور مجوز تولید داروها و فرآورده‌های گیاهی از سوی سازمان غذا و دارو به بیش از ۲۰درصد کل مجوز تولید داروها و فرآورده‌های کشور رسیده است. در حال حاضر تعداد ۴۰۰۴ دارو و فرآورده گیاهی و سنتی از سازمان غذا و دارو مجوز تولید گرفته‌اند.»

  • فعالیت نخستین دستگاه تولید کانکریت گل محمدی در کشور

    مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه استان خراسان رضوی نخستین استان کشور در فرآوری گل محمدی است، گفت: در تمام کشور سنتی‌ترین و شایع‌ترین محصول نهایی از گل محمدی، تبدیل گلبرگها به گلاب است در حالی که گلاب کم ارزش‌ترین فرآورده این گل ارزشمند می‌باشد.

  • ایجاد کلکسیونی از “زبرا فیش”ها برای بررسی اثرات عصاره گیاهان دارویی بر روی بیماری‌ها

    گروهی از محققان با ایجاد کلکسیونی از “زبرا فیش”های مدل، اقدام به بررسی اثرات عصاره گیاهان دارویی کردند که در زمینه بیماری دیابت به نتایج امیدبخشی دست یافتند.

  • تاثیر ضد باکتریایی ترکیب چند عصاره گیاه دارویی

    نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد عصاره‌های آبی و الکلی ترکیب چهار گیاه برگ مورد، برگ حنا، پوست گردو و پوست انار بر روی برخی از باکتری‌ها دارای اثر ضدباکتریایی است.

  • جزئیات تولید داروی طب سنتیِ مقابله با کرونا

    با شیوع بیماری کرونا در جهان، بازار شایعات درمورد راه‌های درمان آن داغ شد؛ موضوعی که طب سنتی نیز از گزند آن دور نبود و با مطرح شدن ادعاهایی مانند استفاده از روغن گل بنفشه، بخور جوش‌شیرین، نوشیدن ادرار شتر و… برای درمان کووید۱۹ از سوی کسانی که تخصص کافی نداشتند، شاهد تمسخر یا اعتراض نسبت به این طب اصیل بودیم.

  • اجرای طرح فرمولاسیون دارویی موثر در پیشگیری از آلزایمر و درمان آن

    طرح فرمولاسیون دارویی موثر در پیشگیری از آلزایمر و درمان آن در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی به اجرا در آمد.

  • آب‌نبات زرشک ثبت اختراع شد

    آب‌نبات فراسودمند زرشک با خاصیت تصفیه خون و کمک به خون‌سازی به همت جهادگران مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی در سامانه مالکیت فکری کشور به ثبت رسید.

  • استفاده از “عصاره گیاه تاجریزی”، به عنوان نگه دارنده طبیعی در صنایع غذایی

    سلامت مواد غذایی، یکی از اساسی‌ترین نیازهای هر جامعه‌ای است که بایستی به‌دقت مورد توجه قرار گیرد. نتایج یک پژوهش انجام‌شده توسط محققان ایرانی نشان می‌دهد که برای سالم نگه‌داشتن غذاها از آسیب میکروب‌ها، می‌توان به‌جای مواد نگه‌دارنده شیمیایی از مواد طبیعی استخراج‌شده از گیاهان استفاده کرد.

  • رونق فعالیت شرکت‌های فناور در حوزه پرورش زالوی طبی

    تشکیل کمیته ملی زالوی طبی از جمله اقداماتی است که با هدف سامان بخشیدن به وضعیت این گونه با ارزش و ترویج، تجاری‌سازی و ورود شرکت‌های فناور و دانش بنیان به این حوزه صورت گرفته است. تجارت زالو و فرآورده‌های آن دارای گردش مالی قابل توجهی است و هر عدد از این گونه ارزشمند در برخی مراکز درمانی اروپا تا ۱۰ یورو به فروش می‌رسد.