مقالات و پایان نامه ها
اثر NPK، بوتامیسول و اسید هیومیک بر صفات مورفوفیزیولوژیکی و اسانس سه گونه مرزه تحت تنش خشکی
بهرهمندی از مواد مغذی بهتر و تنش در حداقل ممکن به همراه آب و هوای معتدل منطقه مورد تحقیق، منجر به معرفی گونه S. bachtiarica بهعنوان گونه شاخص شد.
بررسی فیتوشیمیایی جمعیتهای مختلف خشخاش کبیر با استفاده از روش استخراج با امواج فراصوت و آنالیز کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
گیاه خشخاش کبیر پیشینه طولانی به عنوان منبع آلکالوئیدهای طبیعی دارد. در میان گونههای خشخاش، این گونه میتواند به عنوان منبع غنی تبائین در نظر گرفته شود.
بررسی اثر سیتوتوکسیک ۱۰-جینجرول، از مشتقات گیاه دارویی زنجبیل، بر رده های سلولی سرطان خون لنفوبلاستی حاد
مطالعات نشان می دهد استفاده از گیاهان دارویی به صورت منفرد یا در ترکیب با داروهای شیمی درمانی می تواند سبب کاهش اثرات مخرب ناشی از شیمی درمانی شود.
بررسی عوامل مؤثر بر تمایل به خرید داروهای گیاهی: مطالعه موردی شهر مشهد
استفاده از داروهای شیمیایی، بخش جداییناپذیر فرایند درمان بیماران میباشد. با این حال، داروهای گیاهی نیز برای درمان بسیاری از بیماریها و بهبود سلامت بشر در بلندمدت مورد استفاده قرار گرفتهاند. عوارض جانبی کم گیاهان دارویی و داروهای گیاهی در مقابل عوارض بالاتر داروهای شیمیایی، مزیتی است که میتوان با بهرهگیری مناسب از آن به بهبود و توسعه بازار گیاهان دارویی کمک کرد.
شناسایی ژن مربوط به آنزیم P450 مسئول تولید آلکالوئید کیلانتیفولین درگیاه Chelidonium majus L با استفاده از مخمّر مهندسی ژنتیک شده
گیاهان منشأ اصلی تولید متابولیتهای ثانویه با ارزش دارویی بالا میباشند. مهمترین عضو این ترکیبهای با ارزش، آلکالوئیدها با مصارف مختلف دارویی هستند. با توجه به تولید محدود برخی از این مواد در گیاهان، بهعنوان روش جایگزین، با شناسایی و انتقال ژنهای مسئول سنتز آنزیمهای سازنده آلکالوئیدها از گیاهان به میکروارگانیسمها میتوان بهصورت تجاری این گونه از مواد دارویی را بهصورت طبیعی تولید کرد. در این راه، شناسایی ژنهای مسئول آنزیمهای سنتزکننده قدم نخست چنین اقدامی است.
ارزیابی ترکیبهای تشکیلدهنده اسانس اندامهای مختلف Teucrium stocksianum
Teucrium stocksianum L یکی از گیاهان دارویی متعلق به تیره نعناع (Lamiaceae) میباشد. در این تحقیق، اندامهای مختلف (برگ، گل و ساقه) این گونه از منطقه نیکشهر استان سیستان و بلوچستان جمعآوری گردیده و از نظر مقدار اسانس و تنوع ترکیبهای شیمیایی موجود در آنها مورد بررسی قرار گرفتند.
بارکدگذاری DNA برخی از گیاهان دارویی در شرق استان گلستان
روش بارکدگذاری DNA ابزاری مفید برای شناسایی گونههای گیاهی و جانوری است. بارکدگذاری DNA روش شناسایی گونهها با استفاده از یک توالی کوتاه و استاندارد، از ژنوم است.
خصوصیات مورفولوژیکی و غلظت فنل کل گیاه دارویی سرخارگل تحت تأثیر منابع مختلف نیتروژن
عناصر غذایی بهعنوان مهمترین عامل مؤثر بر صفات مورفولوژیکی و ترکیبهای ثانویه در گیاهان دارویی مطرح میباشند. روش تغذیه گیاه در جذب مؤثر این عناصر، اهمیت بسیاری دارد.
تکثیر غیرجنسی ماریتیغال از طریق باززایی مستقیم در شرایط درونشیشهای
خارمریم (Silybum marianum L.) از خانواده کاسنی (Asteraceae)، بهعلت داشتن ماده مؤثره سیلیمارین گیاه دارویی بسیار مورد اهمیتی در صنایع دارویی است. سیلیمارین در درمان بیماریهای کبدی، هپاتیت و ناراحتیهای قلب و عروق بسیار مؤثر میباشد. از آنجایی که پتانسیل و سرعت تولید این ترکیب دارویی در رویشگاهها تحت شرایط طبیعی پایین است، استفاده از مهندسی ژنتیک و تولید گیاه تراریخت با تکنیکهای مختلفی نظیر کشت بافت در این گیاه مورد توجه واقع شده است.
مقایسه شاخصهای انرژی در تولید چهار گونه گیاه دارویی
استقبال بالای تولیدکنندگان محصولات کشاورزی به تولید گیاهان دارویی سبب تأمل در راستای افزایش عملکرد این محصولات شده که این امر بهطور مشخص با مکانیزه کردن تولید و نیز صرف انرژی بیشتر قابل دستیابی است؛ بنابراین ارزیابیهای انرژی در تمامی مراحل تولید این محصولات لازم و ضروری میباشد.