مقالات و پایان نامه ها
-
بررسی تأثیر حلال مصرفی، خوراک ورودی و روش روغنگیری در تهیه عصاره استاندارد شده سیلیمارین
مقاله: بررسی تأثیر حلال مصرفی، خوراک ورودی و روش روغنگیری در تهیه عصاره استاندارد شده سیلیمارین رضا حاجیآقایی*۱، شمسعلی رضازاده۲، رضا ...
-
مقایسه تأثیر رایحه درمانی با عصارههای پرتقال و بهارنارنج بر کیفیت خواب بیماران مبتلا به سندرم کرونری حاد بستری در بخش مراقبتهای ویژه قلبی
بیماران با مشکلات قلبی معمولاً به دلیل روند بیماری از اختلالات خواب رنج میبرند. یکی از روشهای درمان اختلالات خواب، استفاده از رایحه درمانی میباشد.
-
درمانهای گیاهی مشترک برای زوال عقل سالمندی در تمدنهای باستانی: تمدن یونان و روم، چین، هند و ایران
مقاله: درمانهای گیاهی مشترک برای زوال عقل سالمندی در تمدنهای باستانی: تمدن یونان و روم، چین، هند و ایران محمدمهدی احمدیان ...
-
ارزیابی خواص آنتیاستیل کولین استرازی، آنتیتیروزینازی، آنتیاکسیدانی و محتوای فنل کل ۹ گونه از تیره چتریان (Apiaceae)
گیاهان تیره چتریان (Apiaceae) دربرگیرنده گونههای تجاری ارزشمند مشتمل بر گونههای دارویی، ادویهای، سبزی و زینتی میباشند. با وجود اینکه گزارشهای زیادی در مورد محتوای دارویی و فیتوشیمیایی گونههای تجاری تیره چتریان وجود دارد، ولی در مورد سایر خویشاوندان این تیره اطلاعات کمی در دسترس است.
-
تأثیر پتاسیم و براسینواسترویید بر برخی ویژگیهای مورفوفیزیولوژیک و اسانس گیاه دارویی سرخارگل (Echinacea purpurea (L.) Moench) در رژیمهای متفاوت فراهمی آب
این پژوهش با هدف بررسی اثر کاربرد خاکی کود پتاسیم و محلولپاشی براسینواسترویید بر ویژگیهای مورفوفیزیولوژیک و اسانس گیاه دارویی سرخارگل (Echinacea purpurea (L.) Moench) در پاسخ به فراهمی آب انجام شد.
-
بررسی فونستیک کنههای مرتبط با گیاهان دارویی در برخی از مناطق ایران
گیاهان دارویی خودرو و کشت شده با گسترش فعالیت برخی از کنههای گیاهی در محیطهای گلخانهای در کشور مواجه هستند. مطالعه فون کنههای گیاهان دارویی در مناطق مختلف کشور نشان داد از ۱۳۵ گونه گیاهی جمعآوری شده ۷۸ گونه از ۳۵ خانواده میزبان کنههای مضر و مفید شکارگر بودند.
-
اثرهای ضد قارچی دود مایع حاصل از پیرولیز ضایعات توتون روی قارچهای بیماریزای گیاهی
هدف از این مطالعه، بررسی اثرهای ضد قارچی دود مایع تولید شده از ضایعات توتون و همچنین شناسایی و اندازهگیری ترکیبهای مؤثره آن بود.
-
بررسی تنوع مورفولوژیکی و تأثیر چین برداشت در ژنوتیپهای چای کوهی (Stachys lavandulifolia Vahl.)
چای کوهی با نام علمی Stachys lavandulifolia Vahl. یکی از مهمترین گیاهان دارویی است که در صنایع دارویی و بهداشتی کاربرد داشته و پراکنش زیادی نیز در ایران دارد.
-
بررسی برخی متابولیتهای ثانویه گیاه شیرینبیان (Glycyrrhiza glabra L.) در شرایط فصل پاییز و بهار در استان خوزستان
گیاه دارویی شیرینبیان با نام علمی Glycyrrhiza glabra L. بهدلیل داشتن متابولیتهای ثانویه مهم و طبیعی، مورد استفاده صنایع داروسازی قرار گرفته است.
-
تأثیر روشهای مختلف خشک کردن مایکروویو، سایه و آفتاب بر خصوصیات کیفی میوه سماق (Rhus coriaria L.)
در این تحقیق تأثیر روش خشک کردن با دستگاه مایکروویو (در پنج توان: ۲۰۰، ۴۰۰، ۶۰۰، ۸۰۰ و ۱۰۰۰ وات) بر زمان خشک کردن، تغییرات رنگ، میزان اسیدهای آلی و ویتامین C میوه سماق (Rhus coriaria L.) بررسی گردید و با روش سنتی (خشک کردن در سایه و آفتاب) مقایسه شد.