هرگونه التهاب، تورم و ضایعه در عضلات، تاندون ها، ستون مهره ها، مفاصل بین مهره ای، دیسک بین مهره ای، اعصاب، عروق خونی و نخاع می تواند باعث ایجاد درد در موضع یا نقاط دورتر به شکل دردهای تیر کشنده، خنجری، سوزنی، احساس گزگز یا بی حسی شود.
شایع ترین علل این گونه دردها گرفتگی عضلات، فتق دیسک بین مهره ای، انحراف جانبی ستون فقرات، آرتروز، تنگی کانال نخاع و تومور است که عوامل متعددی مانند روش نادرست راه رفتن، نشستن یا ایستادن، سن بالا، اضافه وزن، ضربه، پوکی استخوان، بیماری های متابولیک، ورزش طولانی مدت و ناصحیح بیماری های روانی می تواند در ایجاد آن موثر باشد.
غیر از روش های رایج دارویی و جراحی، برای کاهش این گونه دردها می توان از روش هایی کم عارضه تر نیز تحت نظر متخصص مربوط استفاده کرد.
طب سوزنی یکی از روش های شناخته شده برای کاهش یا بهبود انواع دردهای عضلانی ـ اسکلتی از جمله دردهای ستون فقرات است.
در این روش سوزن های بسیار نازکی وارد نقاط خاص در پوست و عضلات اطراف موضع درد و نقاط دیگر بدن می شود که می تواند با کاهش گرفتگی و اسپاسم عضلانی، بهبود جریان خون ناحیه، کاهش التهاب و آزاد شدن مواد ضددرد از پایانه های عصبی به کاهش یا بهبود بیمار بینجامد.
سوزن های استفاده شده در طب سوزنی باید استریل و یکبار مصرف بوده و انجام این روش بدون درد است.
برحسب شرایط بیمار، گاهی می توان از تحریک این نقاط با الکتریسیته، گرما و لیزر نیز استفاده کرد.
همزمان با طب سوزنی می توان از بادکش گذاری نیز به عنوان یک روش کمکی در کاهش دردهای ستون فقرات استفاده کرد.
ماساژ نیز در صورتی که از سوی یک متخصص انجام شود، می تواند کمک کننده باشد؛ البته باید دقت کرد اگر ماساژ به طریق علمی و صحیح انجام نشود، می تواند در برخی موارد بیمار را دچار عارضه کند.
بعضی از گیاهان نیز خاصیت ضد درد دارد از آن جمله می توان به آنیسون، زنجبیل، دارچین، زنیان، مقل، دانه اسفند، تخم کرفس، جیسنگ، نعنا و زیره اشاره کرد.
برخی فرآورده های طبیعی از جمله زردچوبه، مرزنجوش، ترکیبات نعنا، رزماری، بادیان و روغن بابونه را نیز می توان به صورت مالیدنی در موضع برای کاهش التهاب و درد استفاده کرد.
https://medplant.ir/?p=9995