×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
تشکیل شبکه منطقه‌‌ ای گیاهان دارویی کشورهای حاشیه اقیانوس هند

دکتر محمد مولا‌نژاد، عضو هیات علمی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری ایسنا با اشاره به توسعه فناوری گیاهان دارویی به عنوان یکی از وظایف ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب ایرانی گفت: طی مذاکراتی که از سوی مرکز منطقه‌یی علوم و انتقال فناوری با ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام و به عقد تفاهمنامه بین این دو نهاد منجر شد مقرر شد که به ستاد در جهت توسعه فناوری گیاهان دارویی در کشور به خصوص حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان این حوزه در بخش‌های استاندارد و کیفیت کمک شود.

وی افزود: ایران از جمله سرزمین‌های دارای گونه‌های متنوع از گیاهان و دارای بیش از دو هزار گونه گیاه دارویی است که نزدیک به هزار و ۲۰۰ گونه تنها در ایران رشد می‌کنند؛ بنابراین سایر کشورها به محصولات تولید شده از گیاهان دارویی ایران احتیاج دارند اما متاسفانه اکثر فعالیت در این حوزه در جهت توسعه صادرات مواد اولیه است.

مولانژاد افزود: در این راستا ستاد گیاهان دارویی در تلاش برای تغییر روند صادرات این حوزه است تا به جای صادرات گیاهان دارویی به شکل خام، آنها را به شکل داروی گیاهی و فناوری صادر کرد.

رییس مرکز منطقه‌یی علوم و انتقال فناوری اتحادیه همکاری کشورهای حاشیه اقیانوس هند تصریح کرد: یکی از راه‌های موفقیت در راه صادرات این است که شناخت کاملی نسبت به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های سایر کشورها در حوزه گیاهان دارویی وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: ایران برای صادرات گیاهان دارویی و داروهای گیاهی نیاز به شناخت کاملی از وضعیت نیازها و ظرفیت‌های بازار و میزان صادرات و واردات کشورها در این حوزه دارد. از سوی دیگر باید به شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی که ظرفیت و پتانسیل صادراتی دارند کمک کرد تا سیاست‌گذاری مناسبی در قبال سایر کشورها داشته باشند. تمامی این ابعاد باعث پیشنهاد ایجاد شبکه منطقه‌یی گیاهان دارویی در اتحادیه همکاری کشورهای حاشیه اقیانوس هند به شورای حکام اتحادیه شد که مورد موافقت وزرای خارجه کشورهای عضو در شورای حکام قرار گرفت.

مولانژاد تصریح کرد: شبکه گیاهان دارویی کشورهای عضو اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای کشورهای حاشیه اقیانوس هند (IORMPNet) عبارت از یک ورودی اطلاعات اینترنتی (web portal) است که توسط مرکز منطقه‌یی علوم و انتقال فناوری اتحادیه همکاری‌های منطقه‌یی کشورهای حاشیه اقیانوس هند مستقر در تهران و تحت حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب ایرانی ایجاد شده و هدف از تاسیس این شبکه ارتقای سطح تبادل اطلاعات از طریق اینترنت، همکاری‌های فنی و صنعتی بین واحدهای بازرگانی و موسسات تحقیقاتی و توسعه و تجارت گیاهان دارویی و داروهای گیاهی در منطقه است.

وی خاطرنشان کرد: شبکه «IORMPNet» شامل کشورهای منطقه‌ حاشیه اقیانوس هند و استرالیا از جمله بنگلادش، هند، اندونزی، جمهوری اسلامی ایران، کنیا، ماداگاسکار، مالزی، موریس، موزامبیک، عمان، سنگاپور، آفریقای جنوبی، سریلانکا، تانزانیا، تایلند، امارات متحده عربی و یمن و پنج کشور چین، مصر، ژاپن، انگلیس و فرانسه به عنوان عضو ناظر (مشاور) است.

به گفته مولا نژاد این شبکه به گونه‌ای طراحی شده است که ضمن برخورداری از اطلاعات پایه‌، امکان معرفی بهتر فعالیت‌ها در حوزه‌ی گسترش تجارت، انتقال تکنولوژی، دانش، فناوری‌های جدید در این حوزه را داشته باشند.

رییس مرکز منطقه‌یی علوم و انتقال فناوری اتحادیه همکاری کشورهای حاشیه اقیانوس هند گفت: تسهیل به‌روزرسانی اطلاعات موجود، تبادل اطلاعات گیاهان دارویی در سطح منطقه، شناسایی امکان بازارسازی در منطقه، معرفی و ایجاد فرصت‌های مناسب بازاریابی برای شرکت‌های فعال، امکان ایجاد پشتیبانی منطقه‌یی مطمئن، امکان برنامه‌ریزی برای همکاری‌های تحقیقاتی، کاربردی، تجاری و کاربردی با حمایت ارگان‌های مسوول، امکان ایجاد پشتیبانی از پروژه‌هایی با کاربرد صنعتی در منطقه و جهان و بررسی تحلیلی وضعیت گیاهان دارویی و داروهای گیاهی در کشورهای منطقه از جمله اقداماتی است که با تشکیل شبکه گیاهان دارویی تحقق می یاید.

وی تصریح کرد: تیمی از مرکز منطقه‌یی با کمک ستاد گیاهان دارویی و طب ایرانی در حال حاضر بیش از ۲۰ شاخص شامل ابعاد مختلف گیاهان دارویی در منطقه را استخراج کرده‌اند و ۳۶ جدول جهت درج اطلاعات براساس شاخص‌ها تهیه شده است که به زودی اطلاعات ایران به عنوان الگو بر روی سایت مرکز قرار داده می‌شود تا سایر کشورها بر این اساس اطلاعات خود را ارائه دهند.

مولانژاد در گفت‌و‌گو با ایسنا تاکید کرد: براساس این اطلاعات می توان سیاست‌های ایران در این حوزه را در بخش صادرات مشخص کرد. همچنین پس از آن به دنبال این هستیم که یک استاندارد منطقه‌یی در تولید گیاهان دارویی و داروهای گیاهی تهیه شود چرا که در غیر این صورت بدون وجود حداقل استاندارد، کشورها حاضر به صادرات و واردات این محصولات نخواهند بود.

وی اظهار امیدواری کرد که با برگزاری یک اجلاس منطقه‌یی در آینده هم شبکه منطقه‌یی گیاهان دارویی معرفی شود و هم بحث تدوین استاندارد واحد در تولید گیاهان دارویی و داروهای دارویی نهایی شود تا کشورها با تولید داروهای گیاهی طبق استانداردها بتوانند آن را صادرات کنند.

مولانژاد با اشاره به ضرورت برپایی جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های این حوزه به صورت بین‌المللی گفت: پیشنهاد برگزاری نخستین نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی ایران به صورت بین‌المللی از سوی مرکز داده شده بود.

وی با تاکید بر اینکه ایران هم باید به سمت برندسازی نمایشگاه‌های خود حرکت کند، تصریح کرد: باید به سمتی حرکت کرد که نمایگاه‌های ایران در منطقه مانند اکسپول چین برند شوند. همچنین هندی‌ها برند نمایشگاه بیو حیدرآباد را از آن خود کرده‌اند که آوردن این نام باعث شرکت اکثر کشورها در آن می‌شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.