خبرگزاری دانشجویان ایران – بجنورد
سرویس: علمی – فناوری
رییس مرکز تحقیقات کهنه کن سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: گیاه «پای خر» در درمان سرفه و کاهش تب بسیار موثر است.
دکتر علی دادار در گفتوگو با خبرنگار علمی ایسنا، با اشاره به اینکه این گیاه با نام علمی(Tussilago farfara) دو لپه و از خانواده گل ستارهایها است، افزود: از ریشه و برگ گیاه برای بخور، درمان سرفههای خشک، آبسه و رفع سکسکه استفاده میشود.
وی ادامه داد: پای خر در درمان برونشیت و بیماریهای سینه مفید است.
دادار اظهار کرد: از دم کرده این گیاه میتوان به عنوان مایع شستشو دهنده چشم استفاده کرد، این گیاه همچنین خلط آور و آرام کننده است.
به گفته وی از این گیاه میتوان در درمان بیماریهای دستگاه گوارش، بیماریهای کلیه و مثانه و دمل استفاده کرد.
دادار در خصوص ترکیبات موجود در گیاه خاطرنشان کرد: گلهای این گیاه دارای تانن و اسیدهای مالیک است و در برگهای آن گلوکزید وجود دارد.
وی توضیح داد: پای خر گیاهی است پایا، دارای ریشههای قوی و گوشتدار و به رنگ سفید مایل به قهوهای و به ضخامت انگشت است.
دادار اشاره کرد: سراسر طول ساقه را برگهای فلس مانند، باریک، دراز و نوک تیز میپوشاند و در قاعده ساقه و مجاور سطح زمین، پس از مدتی برگهای نسبتا بزرگ با دمبرگ دراز و پهنک بیضوی دانه دار به وجود میآید.
وی افزود: سطح فوقانی پهنک این برگها به رنگ سبز ولی سطح تحتانی آنها به علت پوشیده بودن از کرکهای ظریف فراوان، به رنگ سفید است و میوه آن فندقه و دارای یک دسته تار ظریف در انتها است.
رییس مرکز تحقیقات کهنه کن سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: این گیاه بیشتر در مناطق معتدل و سرد رشد میکند، اما در اغلب نواحی ایران نیز میتوان آن را مشاهده کرد.
به گفته وی از این گیاه به نام «فرفره» نیز یاد میشود
https://medplant.ir/?p=829