مواد شیمیایی استخراج شده غالبا بسیار قوی هستند و ممکن است آثاری داشته باشند که در هنگام کاربرد گیاه به صورت کامل ظاهر نمیشوند.
زراوند هندی با نام علمی راولفیاسرپنتینا، قرن هاست که در طب آیورودایی برای درمان طیف گستردهای از بیماریها، شامل گزش مار، اضطراب، سر دردها، تبها و دل دردها به کار میرود. معروف بود که مهاتماگاندی هر گاه احساس میکرد بیش از حد هیجان زده است هنگام شب چای زراوند مینوشید.
در غرب، زراوند به عنوان یک آرامبخش قوی شناخته میشد و آن را برای درمان فشار خون بالا و همچنین در معالجه اسکیزوفرنی و سایکوز (جنون) به کار میبردند. در سال ۱۹۴۷شرکت سیبا آلکالوئید رزرپین را از گیاه زرآوند استخراج کرد و دارویی از آن ساخت به نام سرپازیل که به عنوان درمان فشار خون بالا، به بازار عرضه کرد.
اما رزرپین عوارض جانبی ناخوشایندی چون افسردگی شدید و کند شدن غیر عادی ضربان قلب دارد. در دهه ۱۹۶۰این دارو در بریتانیا فقط با نسخه قابل فروش بود و استفاده از آن توسط فروشندگان داروهای گیاهی ممنوع بود. اما تا امروز زراوند همچنان در سایر بخشهای اروپا و آسیا به فراوانی مصرف میشود و بسیاری آن را یک آرامبخش مسکن میدانند
https://medplant.ir/?p=6146