افشره خوراکی علف لیمو
Lemongrass oral drop TS
آرام بخش، ضد تنیدگی (استرس) و فشارهای عصبی
گیاه علف لیمو بومی هند است، بوی لیمو می دهد و یکی از گیاهان دارویی است که از هفتاد سال پیش اهمیت زیادی پیدا کرده و در کشورهایی مانند هند، چین و در قسمت های وسـیعی از آفریقا و آمریکای جـنوبی در سـطح وسـیع کـشت می گردد. علف لیمـو برای بهـبود سردرد، آنفـلوانزا، روماتیسـم، گرفتگـی عضلات و رگ به رگ شـدن استفاده می شـود. این گیـاه مدر(دیورتیک)، ضد التهاب، ضد اضطراب، آرام بخش، ضد درد، قابض، کاهنده فشارخون و دفع کننده حشرات بوده و همچنین برای درمان اختلالات گوارشی مصرف می شود. علف لیمو در طب سنتی هند برای درمـان انگل هـای روده ای، برونشیت، تب، ناراحتی های معده و جذام مورد استفاده قرار می گیرد.
موارد مصرف
· آرام بخش
· ضد تنیدگی (استرس) و فشارهای عصبی
مکانیسم اثر
مواد موثره موجود در این افشره با تاثیر بر سیسـتم اعصاب مرکزی باعث افزایش مدت زمان خواب و نهایتاً آرام بخشـی می شوند.
مقدار و نحوه مصرف
روزانه سه مرتبه و هر بار۳ تا ۵ قطره در یک لیوان آب، چای یا شربت حل کرده و میل نمایید.
موارد احتیاط و منع مصرف
· از مصرف این فرآورده در زمان بارداری خودداری نمایید.
نکات قابل توصیه
· این افـشره را ترجیـحاً با افشـره خوراکـی اسـطوخـودوس (محصـول شرکـت دارویـی زردبنـد) و در صـورت شـدت فشارهای عصبی تواماً با عصاره سنبل الطیب تولیدی این شرکت مصرف نمایید.
· از آنجائیکه تولید هر کیلوگرم اسانس طبیعی مستلزم فرآوری چند صد کیلوگرم گیاه دارویی می باشد، از این رو روغن بدست آمده (افشره) بسیار غلیظ و معطر است و مصرف تنها چند قطره از آن می تواند به حفظ و ارتقاء سلامتی شما کمک نماید، ولی در صورت تمایل می توانید مطابق ذائقه خود و به دفعات میل نمایید.
· قرار دادن این فرآورده در محیط سرد خروج افشره را کند خواهد کرد، لذا برای برگرداندن به حالت اولیه مجدداً افشره را در محیط گرم قرار دهید.
· دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
شرایط نگهداری
در جای خشک و تاریک و در دمای محیط( کمتر از ۲۵ درجه سانتی گراد) نگهداری شود.
منابع
۱–Murray, L., Lagow, B., 2004. PDR for Herbal Medicines, 3rd ed. Montvale, NJ: Thomson PDR, 505-507.
۲-Blanco, M.M., Costa, C.A.R.A., Freire1, A.O., Santos, J.G., Costa, M., 2009. Neurobehavioral effect of essential oil of Cymbopogon citratus in mice, phytomedicine 16. 265–۲۷۰٫
https://medplant.ir/?p=6070