نخبه جوان موفق به ساخت ماشینی شد که بذر گیاهان دارویی را به صورت اتوماتیک جمع آوری می کند.
اسلام مصطفوی سازنده این ماشین با ارائه طرح خود در همایش نخبگان عرصه گیاهان دارویی ایران (که ۲۳ آذر برگزار شده بود) در زمینه گیاهان دارویی کارآفرین نمونه نخبه برتر کشور شد. وی درباره اختراع خود گفت: این ماشین پس از مورفولوژی (اندام شناسی) گیاهان دارویی مختلف نظیر گیاه خاکشیر، قدومه، گیاه ترشک و یولاف به دلیل نبود وسیله ای برای جمع آوری گیاهانی که برداشت آنها مشکل است، طراحی و ساخته شد.
وی با اشاره به این که نمونه مشابه ماشین جمع آوری کننده اتوماتیک بذر گیاهان دارویی در دنیا وجود ندارد، اظهار داشت: تمام اتصالات این دستگاه به شکل پیچ و مهره است و قابلیت تفکیک اجزا را دارد و جابه جایی آن را آسان می کند. این وسیله بدون موتور ۲۲ کیلوگرم و با موتور۳۰ کیلوگرم وزن دارد. برای جمع آوری گیاهان دارویی که در عرصه های طبیعی کشت می شوند و محدود هستند می توان از این ماشین بدون موتور استفاده کرد. برای جمع کردن گیاهان، شانه ای استوانه ای شکل طراحی شده که جدا کننده و هدایت کننده است و توان حرکت خود را از محور چرخ ها به دست می آورد و در مزارعی که به طور وسیع زیر کشت گیاهان دارویی هستند با موتور به کار گرفته می شود و راندمان کار را بالامی برد.
مصطفوی که دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات است، ادامه داد: ماشین اتوماتیک جمع آوری کننده بذر دارای ۲ چرخ محرک است. کاربر با هدایت آن و تنظیم ارتفاع شانه می تواند بذر گیاهان مختلف را با ارتفاع های متفاوت جمع آوری کند. این ماشین مخزن کوچکی دارد که می توان آن را در اندازه های بزرگتر تنظیم کرد. برای مخزن دستگاه با توجه به شکل و قطر بذر، فیلترهایی در نظر گرفته شده تا بذر خالص و بدون آلودگی جمع آوری شود.
وی افزود: برای صرفه جویی در مصرف سوخت و همچنین برای جمع آوری گیاهانی مانند خاکشیر یا قدومه، نیروی لازم برای حرکت ماشین و ضمایم آن از چرخ محرک به دست می آید. شانه این ماشین ۵۰ سانتی متر عرض دارد و به کاربر اجازه می دهد علاوه بر مزارع گیاهان دارویی، به آسانی در زمین های اطراف مزارع کشاورزی، کنار جاده ها، آبراه ها و سایر عرصه های طبیعی که گیاهان دارویی به شکل طبیعی رشد می کند، قابل استفاده باشد.
مصطفوی کوچک بودن و سهولت حمل و نقل را از ویژگی های ساخته خود دانست و اضافه کرد: این ماشین در مدت ۶ ماه ساخته و ۸ میلیون ریال برای طراحی و ساخت آن هزینه شده است. به گفته مصطفوی این اختراع در مرحله بررسی و ثبت توسط کارشناسان قرار دارد.
https://medplant.ir/?p=5168
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
سلام
اگه این دستگاه فروشیه من خریدارم
۰۹۱۴۱۵۵۹۱۰۱
با سلام ایا این دستگاه قابلیت برداشت خارمریم را دارد
برای برداشت گیاه خار مریم مناسب است یا خیر