به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی به نقل از ایرنا، ˈامیرحسین جمشیدیˈ در نشست خبری همایش ˈطلای سبزˈ –از ششم تا هشتم دی ماه جاری – در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: در زمان حاضر این آیین نامه مراحل نهایی خود را برای طی می کند و این داروخانه ها، مطابق با استانداردها تاسیس شده و قابل نظارت خواهد بود.
وی ادامه داد : همچنین شرایط تاسیس داروخانه و متصدیان آن در این آیین نامه تعریف شده است و ۱۵ محور برای بازرسی از آن تبیین شده است.
رییس اداره داروهای گیاهی وزارت بهداشت، اضافه کرد : عطاری هایی که دارای شرایط لازم برای تاسیس باشند تبدیل به داروخانه خواهند شد.
جمشیدی تصریح کرد:البته اجرای این آیین نامه به معنای جمع آوری عطاری ها نیست اما با تاسیس داروخانه گیاهان طبیعی و سنتی، تقاضا کنترل شده و مردم مراکز خرید این داروها را انتخاب خواهند کرد.
وی گفت: در حال حاضر دانشکده های رشته طب سنتی و داروسازی به پذیرش دانشجو اقدام کرده و دوره اول دانشجویان این دانشکده، دانش آموخته شده اند.
رییس اداره داروهای گیاهی وزارت بهداشت، افزود: تا پایان برنامه پنجم توسعه، دانشگاه های علوم پزشکی تیپ یک، باید دانشکده طب سنتی ایجاد کنند.
جمشیدی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: وزارت بهداشت، تضمین کننده صلاحیت فراورده هایی است که خود مجوز می دهد چراکه این فراورده ها از بوته آزمایش و تاثیرگذاری گذشته و وارد بازار شده است.
وی خاطرنشان کرد داروها تحت آزمایش میکروب شناسی قرار می گیرند اما با این وجود در تمام دنیا ساز و کار ارایه شکایات در مورد عوارض جانبی و سی ام سی (نمونه برداری) از تمامی اقلام در بازار وجود دارد.
رییس اداره داروهای گیاهی وزارت بهداشت، گفت: چنانچه گزارشی مبنی بر بروز عوارض جانبی دارو به ما برسد طی بررسی ها و انجام آزمایشات، آن قلم دارو از بازار حذف خواهد شد.
جمشیدی با بیان اینکه ایران در زمینه مصرف داروهای گیاهی دارای پیشینه است، افزود: وزارت بهداشت در زمینه مصرف داروهای گیاهی زمانی پاسخگو خواهد بود که مجوز عرضه دارو در بازار را داده باشد و این به معنای آن نیست که هرچه در بازار وجود دارد مجاز است چراکه برخی اقلام بدون مجوز وزارت بهداشت عرضه می شوند.
رییس اداره داروهای گیاهی وزارت بهداشت، ادامه داد: هم اکنون ۸۳۹ قلم فراورده دارویی طبیعی در کشور موجود است در حالی که در سال ۸۵، ۱۳۴ قلم فراورده طبیعی و گیاهی داشتیم.
جمشیدی با بیان اینکه عطاری تحت نظر اصناف، فعالیت می کند، گفت: وزارت بهداشت از چند طریق می تواند بر این مراکز نظارت داشته باشد.
وی گفت : عطاری ها نباید داروها را چه با مجوز یا بدون مجوز ارایه کنند چرا که از نظر وزارت بهداشت، تنها مرکز دارای مجوز ارایه دهنده دارو، داروخانه است.
جمشیدی اضافه کرد : از نظر درمانی نیز ، معاونت درمان وزارت بهداشت می تواند با عطاری هایی که در امور پزشکی دخالت می کنند ، برخورد کند.
تاریخ خبر: ۲۷ آذرماه ۱۳۹۱
https://medplant.ir/?p=5038
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
سلام ، آیا دکتری فیزیولوژی گیاهی میتواند داروخانه گیاهی تاسیس کند؟
لطفا شرایطش رابگین
سلام برای داروخانه چه مدارکی لازم است