به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی ترکیبات طبیعی، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری امروز در گفتگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت : هرباریوم محل نگهداری گیاهان خشک شده دارای شناسنامه و به عبارتی کلکسیون بین المللی گیاهان خشک شده است.
ابراهیمی افزود: مرزه کلاری ، مرزه بختیاری ، بومادران کلاری ، هزارخار بختیاری ،هزار خار تنگ صیادی ، شنبلیله بروجنی ، زرگانا بختیاریکا ، کلوس ، تره کوهی و کاسین از جمله این گونه های نادر گیاهی است که در طول هشت ماه گذشته در هرباریوم های بین المللی ثبت شده است.
وی گفت : از ۱۵ هزار نمونه گیاهی شناسایی شده دنیا ، ۳۵ گونه آندمیک در چهارمحال و بختیاری شناسایی و جمع آوری شده است ابراهیمی افزود : این گونه های گیاهی در فهرست هرباریومهای بین المللی به ثبت رسیده اند.
وی گفت : تاکنون بیش از هزار و ۳۰۰ نمونه گیاهی نادر شامل ۵۰۰ جنس از ۸۰ تیره در استان شناسایی شده که ۲۰۰ گونه آن دارویی ، صنعتی ، خوراکی و عطری است.
ابراهیمی افزود : امسال نیز ۲۸۰ گونه گیاهی جدید در استان شناسایی شد که بسیاری از آنها آندمیک هستند و تنها رویشگاه آن در دنیا چهارمحال و بختیاری است .
جمع آوری و شناسایی علمی گونه های گیاهی و دارویی از سال ۱۳۷۱ در این استان آغاز شد.
گونه گیاهی یعنی نوع و طبقه بندی گیاهان دارویی را از نظر ترکیبات شیمیایی ساقه و برگ ،شکل ظاهری ، موقعیت رویش ، نوع کاربرد و خواص گیاهان تقسیم بندی می کنند که برخی به لحاظ تراکنش در زمره نمونه های کمیاب قرار می گیرند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت : فلور ( کتاب ویژه گیاه شناسی) این استان نیز تنظیم شده و بزودی به زبان فارسی در کشور چاپ می شود.
https://medplant.ir/?p=4808