×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : جمعه, ۱۱ آذر , ۱۴۰۱  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
بررسی روند خشک کردن و کیفیت نعناع خشک شده در روش سنتی و مایکروویو

http://mplant.persiangig.com/image/Menta.jpg

بررسی روند خشک کردن و کیفیت نعناع خشک شده در روش سنتی و مایکروویو

رسول همتیان۱، علیرضا مهدویان۱، مهدی منتظری۱، بهرام حسین زاده۲*

۱دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس۲

دانشجوی دکتری مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

توجه به اهمیت خشک کردن در مراحل پس برداشت و روشهای متنوع در این امر، تحقیقی جهت بررسی برخی از شیوه های موجود صورت پذیرفت. در این آزمایش روند خشک شدن برگ نعناع در دو روش خشک کردن سنتی و مایکروویو بررسی گردید. آزمایشات نشان داد که اثر زمان نمونه گیری بر مقدار تبخیر آب، در سطح احتمال ۱% در دو روش ذکر شده معنی دار بوده است. قطعات ۲٫۵ سانتیمتری نسبت به قطعات ۵ سانتیمتری نرخ کاهش رطوبت بیشتری را در روش اول نشان دادند به طوریکه در روش  خشک کردن سنتی قطعات کوچکتر در ساعت اول  ۶ درصد بیشتر از قطعات بزرگتر رطوبت از دست دادند و اثر طول قطعات در این روش در سطح احتمال ۱% بر روی مقدار کاهش رطوبت معنی دار بود. برگ نعناع در خشک کردن به روش سنتی و مایکروویو به ترتیب در  ۱۷ ساعت و ۱۳۵ ثانیه خشک شده است. نمونه های خشک شده در هر دو روش خشک کردن از لحاظ رنگ، بو و بازار پسندی مورد ارزیابی قرار گرفتند که نتیجه آن مقبولیت بازار برای نمونه های خشک شده به روش مایکروویو بود.

کلمات کلیدی: نعناع، خشک کن، سنتی، مایکروویو

 

دریافت اصل مقاله

  1. معصومه دیوانعلی

    با سلام…
    سایت خیلی خوبی دارید.. و من فکر میکنم درمورد گیاهان دارویی مطالب خاصی رو قرار دادید..
    خودم کارشناس گیاهان دارویی هستم…
    و خوشحالم که با این سایت اشنا شدم..
    امیدوارم هر روز بهتر و موفق تر باشه…
    به امید موفقیت و پیروزی…برای تمام کسانی که برای این سایت زحمت میکشند.

    • جلال عباسیان

      به نام خدا
      با سلام
      از لطف شما سپاسگزاریم. در صورتی که تمایل به همکاری دارید میتونید به ما خبر بدید.
      موفق باشید.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.