بررسی روند خشک کردن و کیفیت نعناع خشک شده در روش سنتی و مایکروویو
رسول همتیان۱، علیرضا مهدویان۱، مهدی منتظری۱، بهرام حسین زاده۲*
۱دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس۲
دانشجوی دکتری مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
توجه به اهمیت خشک کردن در مراحل پس برداشت و روشهای متنوع در این امر، تحقیقی جهت بررسی برخی از شیوه های موجود صورت پذیرفت. در این آزمایش روند خشک شدن برگ نعناع در دو روش خشک کردن سنتی و مایکروویو بررسی گردید. آزمایشات نشان داد که اثر زمان نمونه گیری بر مقدار تبخیر آب، در سطح احتمال ۱% در دو روش ذکر شده معنی دار بوده است. قطعات ۲٫۵ سانتیمتری نسبت به قطعات ۵ سانتیمتری نرخ کاهش رطوبت بیشتری را در روش اول نشان دادند به طوریکه در روش خشک کردن سنتی قطعات کوچکتر در ساعت اول ۶ درصد بیشتر از قطعات بزرگتر رطوبت از دست دادند و اثر طول قطعات در این روش در سطح احتمال ۱% بر روی مقدار کاهش رطوبت معنی دار بود. برگ نعناع در خشک کردن به روش سنتی و مایکروویو به ترتیب در ۱۷ ساعت و ۱۳۵ ثانیه خشک شده است. نمونه های خشک شده در هر دو روش خشک کردن از لحاظ رنگ، بو و بازار پسندی مورد ارزیابی قرار گرفتند که نتیجه آن مقبولیت بازار برای نمونه های خشک شده به روش مایکروویو بود.
کلمات کلیدی: نعناع، خشک کن، سنتی، مایکروویو
دریافت اصل مقاله
https://medplant.ir/?p=4137
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
با سلام…
سایت خیلی خوبی دارید.. و من فکر میکنم درمورد گیاهان دارویی مطالب خاصی رو قرار دادید..
خودم کارشناس گیاهان دارویی هستم…
و خوشحالم که با این سایت اشنا شدم..
امیدوارم هر روز بهتر و موفق تر باشه…
به امید موفقیت و پیروزی…برای تمام کسانی که برای این سایت زحمت میکشند.
به نام خدا
با سلام
از لطف شما سپاسگزاریم. در صورتی که تمایل به همکاری دارید میتونید به ما خبر بدید.
موفق باشید.