به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی به نقل از بی بی سی ، محققانی که متوجه ارتباط گریپ فروت با تجزیه داروها شده اند می گویند که شمار داروهایی که ترکیب آنها با این میوه ممکن است که خطرناک باشد به سرعت رو به افزایش است.
محققان موسسه تحقیق سلامت لاسون (Lawson) در کانادا می گویند شمار داروهایی که ترکیب آنها با این میوه خطرناک تشخیص داده شده در سال ۲۰۰۸ میلادی ۱۷ قلم دارو بوده اما حال در سال ۲۰۱۲ لیست این داروها به ۴۳ قلم رسیده است.
این داروها شامل داروهای فشار خون، سرطان و کاهش کلسترول هستند.
همچنین داروهایی که برای کاستن از سیستم دفاعی بدن پس از جراحیهای پیوندی برای بیماران تجویز می شود هم می تواند با ترکیب گریپ فروت خطرناک باشد.
ماده شیمیایی فورانوکومارین در این میوه، آنزیمی را که باعث تجزیه برخی از داروها می شود را از بین می برد.
این باعث می شود که دارو در بدن بماند و همراه با دفعات بعدی خوردن آن دارو، میزان بیشتری از آن دارو به بدن سرازیر شود.
سمیگزارش شده است که داروی فلدیپین، که یک داروی فشار خون است در بیمارانی که یک لیوان آب گریپ فروت نوشیدند سه برابر بیشتر از بیمارانی است که یک لیوان آب نوشیدند.
البته عوارض جانبی آن متفاوت است و به نوع دارو بستگی دارد. مثلا ممکن است که بیمار دچار خونریزی معده شود یا ضربان قلبش نامنظم شود کلیه هایش دچار آسیب شود یا حتی بمیرد.
دکتر دیوید بیلی، یکی از محققان به بی بی سی گفت: “خوردن یک قرص با یک لیوان آب گریپ فروت مانند خوردن ۵ یا ۱۰ قرص با آب است. مردم می گویند که باور این موضوع برایشان دشوار است اما می توانم به شما نشان دهم که از نظر علمی امکان پذیر است.”
او گفت: “در نتیجه بدون آنکه متوجه باشید تنها با نوشیدن یک لیوان گریپ فروت، به جای اینکه خود را درمان کنید سم وارد بدنتان می کنید.”
در این گزارش آمده است که جامعه پزشکی درباره ارتباط گریپ فروت با داروها “معلومات لازم” را ندارند.
برخی دیگر از مرکبات مانند نارنج و لیمو ترش هم می تواند چنین خطراتی را به دنبال داشته باشد.
نیل پتل، از انجمن داروسازی سلطنتی بریتانیا می گوید که گریپ فروت تنها خوردنی نیست که ممکن است با داروها اثر مخربی بر بدن بگذارد: “برای مثال اگر شیر با بعضی از آنتی بیوتیک ها با هم مصرف شود، باعث جلوگیری از جذب آنتی بیوتیک میشود.”
او گفت: “هر چند برخی از این ترکیبها خطرات بالینی ندارند، اما برخی دیگر می توانند مشکلات جدی تری را ایجاد کنند.”
به گفته آقای پتل داروسازها بهترین اشخاص برای مشاوره درباره ترکیب رژیم غذایی و داروها هستند.
نتیجه این مطالعه در مجله انجمن پزشکی کانادا منتشر شده است.
https://medplant.ir/?p=4067