بررسی بیماری نفخ و درمان گیاهی آن و…
نفخ
نفخ تجمع گاز در دستگاه گوارش است که با آماس و بادکردن شکم، احساسپری و فشار در شکم پس از غذاخوردن و آروغ زدن مشخص میشود. نفخ از نشانههای سوء هاضمه است و معمولاً بر اثر خوردن برخی غذاها که بادزا و نفخآورند پدید میآید.
در ادامه به درمان گیاهی نفخ پرداخته خواهد شد
هر چند معروف شده است. پیاز دیر هضم مى شود ولى بر روى مخاط و غدههاى شکم، عمل مناسب و مفیدى را انجام مى دهد که به هضم دستگاه هاضمه کمک مى کند.
معمولا کمى شکر که موقع پختن روى پیاز مى ریزند، هضم آن را آسانتر مى سازد، بدون اینکه طعم و مزهء آن را تغییر دهد.
کسانى که غذا را به سختى هضم مى کنند و یا نفخ و درد شکم دارند. اگر چند روز از رژیم زیر پیروى کنند به زودى شفا خواهند یافت:
١ – صبحانه: سوپ پیاز با چند تکه نان.
٢ – ناهار: املت پیاز، پورهء پیاز، نان کره مالیده با پیاز خام رنده شده.
٣ – شام: طاس کباب پیاز با روغن زیتون و شیره ی گوشت با آب نمکدار که موقع کشیدن روى آن سر شیر تازه بریزید.
۴ – موقع خواب چند برش نان که روى آن کره مالیده شده با پیاز زده شده.
در بعض دهات معمول است که اگر کسى شبى در خوردن افراط کرده باشد فرداى آن شب سوپ پیاز مى خورد. این نکته را هم باید در نظر داشت که براى
تهیه ی سوپ پیاز بعنوان دارو نباید پیازها را سوزانید، بلکه باید رنگ آن بر گردد و باید با سوپى آن را خورد که صاف نکرده باشند.
براى تهیهء پوره ی پیاز، باید پیازها را در آب پخت. پس از اینکه پخته شد، له کرده و کمى نمک به آن زده و کره به آن اضافه نمایند.
کسانى که از خوردن پیاز خام خوششان نمى آید و به آن عادت نکرده اند مى توانند پیاز را به قطعات گردى بریده و چند ساعت آن را در روغن زیتون بخیسانند، براى بر طرف کردن نفخ شکم دمکرده ٢٠ إلى ٣٠ گرم گل آویشن در یک لیتر آب مفید است.
زیره کرمان در بر طرف کردن نفخ شکم استاد است! اگر چند دانه زیره کرمان را در هاون بکوبید و آن را با مقدار خیلى کم آب جوشیده مخلوط کنید و به اندازه یک قاشق چایخورى میل کنید، نفخ شکم فورا بر طرف مى شود.
خوردن کمى میخک با غذا موجب هضم شدن غذا مى گردد. براى بر طرف نفخ، مطبوخ آن خورده مى شود. افراط در خوردن مطبوخ گل میخک مضر است.
نیم استکان جوشانده هل کوبیده در گلاب را با قند بیاشامید.
پیش از غذا یک فنجان از دمکرده گل بابونه را با نبات بنوشید.
اسانس ترخون به مقدار ٣ تا ۵ قطره روى یک حبه قند براى دفع نفخ شکم مصرف مى شود.
دمکرده تخم گشنیز نفخ معده را بر طرف مى کند. مقدار مصرف آن یک قاشق چایخورى تخم گشنیز در یک فنجان آب جوش است که باید بعد از غذا مصرف شود، دمکرده یا خام پوست لیمو نفخ را از بین مى برد.
براى رفع نفخ باید ۴ إلى ٨ گرم زنجبیل را در نیم لیتر آب مدت ده دقیقه دم کرده بنوشید.
زیره ی سیاه براى رفع نفخ مفید است.
سبزاب را براى رفع نفخ صرف کنید.
نعنا فلفلی بادشکن است. مقدار مصرف آن ١٠ تا ١۵ گرم در یک لیوان آب جوش مى باشد.
فرنجمشگ ضد نفخ شکم است.
مرزنگوش بادشکن است. مقدار مصرف آن یک قاشق مرباخورى از گیاه خشک مرزنگوش در یک لیوان آبجوش است.
بلسان بادشکن است.
برگ بو، ضد نفخ است. مقدار مصرف آن چهار گرم برگ بوى خشک یک لیوان آبجوش است.
احتیاط:
اگر عناب زیاد خورده شود نفاخ است. مصلح آن شکر و مویز مى باشد.
سیر براى کودکان شیر خوار، خوب نیست و مصرف آن درباره ی این اشخاص منع شده است. زیرا در مورد بچهها، شیر را فاسد کرده و آنها را مبتلا به نفخ شکم و دل درد مى کند.
پورههایى که از سیب زمینى درست مى شود باید کاملا با آب دهان آمیخته کرد و آهسته آهسته آن را فرو داد والا اگر کاملا با بزاق دهان آمیخته نشود در شکم تخمیر شده و تولید دل درد نفخ شکم خواهد کرد.
طبقه بندی:
درمان گیاهی،
برچسب ها:
نفخ،
درمان گیاهی نفخ،
درمان گیاهی،
پوره پیاز،
https://medplant.ir/?p=405