×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : پنج شنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

بررسی کلی گیاه دارویی آووکادو (Avocado ) و آشنایی با خواص دارویی و ترکیبات شیمیایی و نحوه مصرف و…..

                                                آووکادو (Avocado )


 
نام علمی Persea americana
نام خانواده Lauraceae

 کلیات گیاه شناسی
آووکادو درختی است که ارتفاع آن تا ۶ متر می رسد و درقسمت های گرم آمریکا و برزیل و غرب هندوستان پرورش می یابد .
برگهای این درخت ضخیم و سبز و گلهای آن کوچک و سبز رنگ است . میوه آن مانند گلابی و درای پوستی سخت برنگ سبز تیره و یا سیاه است
در حدود ۴۰۰ نوع مختلف آووکادو وجود دارد که بعضی از آنها درای پوست صاف و سبز رنگ بوده ولی پوست برخی از آنها سیاه و خشن است.
لقب بین‌المللی آووکادو «گلابی سوسماری» است که می‌گویند خاستگاه اولیه‌اش مکزیکو بوده و نام آووکادو را از همان‌جا برایش انتخاب کرده‌اند که از کلمه‌ای چون Ahuacatl در زبان آزتک مشتق شده است. جالب است بدانید محبوبیت آووکادو در جهان به علت امکان جایگزینی آن در تهیه ساندویچ‌ها و سالادها به جای گوشت است که آن را مدیون میزان بالای چربی‌اش است. در بعضی کشورها مانند اندونزی، فیلیپین، ویتنام و برزیل از آووکادو برای تهیه میلک‌شیک یا بستنی و سایر دسرها استفاده می‌شود. از همه اینها گذشته، آووکادو یکی از سالم‌ترین مواد غذایی است که در آن ۲۵ ریزمغذی حیاتی بدن از جمله ویتامین‌های A، B، C، E، K، فسفر، مس، آهن، منیزیوم و پتاسیم وجود دارد. در واقع شما باید ۲ تا ۳ موز بخورید تا پتاسیم موجود در یک آووکادو به بدن‌تان برسد. این میوه همچنین حاوی مقادیر زیادی فیبر است که در کنار ترکیباتی چون بتاسیتوسترول، گلوتاتیون و لوتین از بدن در برابر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها محافظت می‌کند.

 ترکیبات شیمیایی:
آووکادو چرب است و درای اسیدهای آمینه مختلف مانند سیستین Cystine تریپتوفان Tryptophane و تیروسین Tyrosine می باشد . در تحقیقات جدیدی که انجام شده وجود چند نوع آنتی بیوتیک در آووکادو ثابت شده است .
دانه گیاه درای مقدر کمی) در حدود ۲ درصد ) روغن است . این روغن غلیظ و سفت و به رنگ زرد مایل به سبز بوده که درای بو و طعمی مطبوع است .
روغن دانه آووکادو درای حدود ۷ درصد روغن های اشباع شده مانند اسید پالمتیک Palmitic و اسید استئاریک Steraric Acid اسید آراشیدیک Arachidic Acid ، اسید میریستیک Myristic Acid و در حدود ۸۰ درصد روغن های اشباع نشده مانند اسید اولئیک Oleic Acid و اسید لینولئیک Linoleic Acid می باشد .

درجه حرارت مناسب برای آووکادو در روز ۲۴ تا ۲۶ و در شب ۲۰ درجه سانتیگراد است .رطوبت نسبس هوا در منطقه کاشت این گیاه باید بالاتر از ۶۰% باشد.

خصوصیات کلی آووکادو :

درختان آووکادو همیشه سبزند ولی برخی از آنها در هنگام گلدهی تمام برگ های خود را از دست می دهند و دوباره برگ جدید تولید می کنند .برخی از این درختان طویل بوده و برخی پهن می شوند .ارتفاع این درختان گاهی به ۱۵ تا ۱۸ متر می رسد .رنگ برگ های این درخت سبز تیره است و طول دوره نونهالی در آووکادو از ۵ تا ۱۵ سال بسته به نوع واریته متغیر است .گل های آووکادو کوچک بوده و به رنگ سبز کم رنگ در سنبله هایی ظاهر می شوند .در هر درخت بالغ بین یک تا دو میلیون گل بسته به نوع واریته و منطقه تولید می شود .گلدهی یکبار درسال رخ می دهد و از تمام گل های یک درخت تنها ۲۰۰ تا ۳۰۰ میوه به دست می آید .گل های آووکادو دوجنسی هستند لیکن به خاطر رفتار خاصشان در دو گروه A وB دسته بندی می شوند . گل های گروه A یکبار در صبح برای ۲ تا ۳ ساعت باز شده و به عنوان گل ماده عمل می نمایند و پس از آن بسته می شوند و در بعدازظهر روز بعد برای ۳ تا ۴ ساعت دوباره باز شده و این بار به عنوان کل نر عمل می نمایند .در این زمان کلاله دیگر پذیرای گرده نمی باشد .گل های گروه B ابتدا در عصر به مدت ۳ تا ۴ ساعت باز شده و به عنوان گل ماده عمل می کنند و سپس بسته می شوند و در صبح روز بعد مجدداً برای ۲ تا ۳ ساعت باز شده و این بار به عنوان گل نر عمل می نماید .هرکدام از گروه های  Aو B در روی دو گیاه جداگانه قرار دارند .به همین خاطر است که یک تک گیاه آووکادو در منطقه ای خالی از واریته های دیگر محصول خوبی نخواهد داد .این مسأله در آووکادو تحت عنوان دایکو گامی نامیده می شود و طی آن دگرگشنی زیاد می گردد .     

خواص دارویی

حفظ سلامت قلب

آووکادو حاوی ویتامین B6 و اسیدفولیک است که به نرمال نگه داشتن سطح Homocysteine خون کمک می‌کند. سطح این ترکیب در خون رابطه مستقیمی با بروز بیماری‌های قلبی دارد. گذشته از این، آووکادو حاوی مقادیر زیادی ویتامین E است که در کنار گلوتاتیون و چربی‌های غیراشباع به سلامتی قلب کمک می‌کند.

کاهش کلسترول خون

این ماده سرشار از ترکیبی به نام بتاسیتوسترول است که ثابت شده تأثیر زیادی بر کاهش فشار خون دارد. بر اساس یکی از بررسی‌های انجام‌شده، بیمارانی که کلسترول بالایی داشتند با مصرف آووکادو به مدت یک هفته توانستند ۱۷ درصد کلسترول کلی خون‌شان را کاهش دهند و به‌طور شاخص ۲۲ درصد کاهش کلسترول بد و ۱۱ درصد هم افزایش کلسترول خوب خون را شاهد بودند.

کنترل فشار خون

آووکادو یکی از منابع عالی پتاسیم است که به کنترل فشار خون کمک زیادی می‌کند.

ویژگی‌های ضدالتهابی

ترکیبات خاص یافت‌شده در آووکادو مانند پلی‌فنول و فلاونوئیدها می‌توانند در کاهش التهابات و تأثیرات منفی آنها در بدن مؤثر باشند.

تضمین سلامت چشم

آووکادو منبعی بسیار خوب برای ماده مؤثر و مفید کاروتونوئیدلوتین است که از عوارض پیرچشمی و تضعیف دید ناشی از افزایش سن جلوگیری می‌کند و مانع بروز آب‌مروارید می‌شود.

تثبیت قند خون

چربی‌های غیراشباع و مفید موجود در این ماده غذایی باعث تثبیت مقاومت انسولین ذخیره‌شده در بدن می‌شوند و سطح قند خون را کاهش می‌دهند. آووکادو مقادیر زیادی فیبر حل‌شدنی دارد که این ماده خود عاملی مؤثر در تثبیت میزان قند خون است.

جلوگیری از اختلالات جنینی

آووکادو مقدار فراوانی فولات دارد که آن را به عنوان نوعی ویتامین B معروف به اسیدفولیک می‌شناسیم. یک فنجان آووکادوی خردشده ۲۳ درصد از فولات توصیه‌شده روزانه بدن را تأمین می‌کند. میزان بالای فولات موجود در این ماده غذایی از اختلالات حین تولد نوزاد مانند آسیب‌های نخاعی و عصبی جلوگیری می‌کند.

کاهش خطر سکته مغزی

میزان بسیار بالای فولات موجود در آووکادو از بروز سکته مغزی جلوگیری می‌کند. در بررسی ویژه‌ای مشخص شد که رژیم‌های غذایی سرشار از فولات خطر ابتلا به سکته مغزی را به میزان زیادی کاهش می‌دهند.

عوارض ضدسرطانی

تحقیقات بسیاری انجام‌ شده که نشان می‌دهد آووکادو مانع بروز و پیشرفت سرطان پروستات در بدن می‌شود. اسیداولیک موجود در آووکادو در جلوگیری از ابتلا به سرطان سینه هم نقش مؤثری دارد.

مبارزه با رادیکال‌های آزاد

آووکادو حاوی آنتی‌اکسیدانی بسیار قوی به نام گلوتاتیون است که ضمن همه ویژگی‌های مثبتش، با رادیکال‌های آزاد بدن مبارزه می‌کند.

غذای ضدپیری

وقتی می‌گوییم آووکادو سرشار از انواع آنتی‌اکسیدان‌هاست، یعنی می‌تواند مانع بروز نشانه‌های پیری شود. ماده گلوتاتیون موجود در این میوه سیستم ایمنی بدن را تقویت و روند پیری را کند می‌کند و باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی بدن می‌شود.

رفع بوی بد دهان

آووکادو یکی از بهترین شوینده‌های طبیعی دهان و درمانی خانگی و مؤثر برای رفع بوی نامطبوع دهان است. این میوه می‌تواند سطح زبان را کاملاً پاک کند و باکتری‌های مولد بو را از بین ببرد.

افزایش جذب ریزمغذی‌ها

مصرف آووکادو کمک می‌کند جذب ریزمغذی‌های حیاتی بدن افزایش یابد. در بررسی‌ها مشخص شده وقتی افراد سالاد یا غذاهای حاوی آووکادو می‌خورند، میزان جذب کاروتونوئیدها را در بدن خود ۵ برابر افزایش می‌دهند.

افزایش وزن

۱۰۰ گرم آووکادو حاوی ۲۰۰ کالری است؛ در حالی که به‌طور معمول میوه‌ها در هر ۱۰۰ گرم تنها بین ۶۰ تا ۸۰ کالری دارند. به علت میزان بالای کالری موجود در آووکادو، این میوه بهترین انتخاب برای افرادی است که می‌خواهند افزایش وزن داشته باشند. البته کالری موجود در آن سالم و بدون چربی مضر و قند است.




طبقه بندی:
گیاه شناسی و خواص گیاهان دارویی
، 

برچسب ها:
Persea americana،
آووکادو،
Avocado،
Lauraceae،
گیاه شناسی،
گلابی سوسماری،
ترکیبات شیمیایی،
گیاهان دارویی،
خواص دارویی،
افزایش وزن،
تثبیت قند خون،
کاهش کلترول،
کنترول قند خون،
ضد پیری،
کنترول چربی خون،
سلامت چشم،

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.