×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : سه شنبه, ۱۷ مهر , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
اثر عصاره گل راعی دیهیمی (Hypericum scabrum) بر پارامترهای خون، وزن و دمای بدن در موش

گل راعی Hypericum perforatum

مقدمه و هدف: با توجه به خواص دارویی بسیار ارزنده گیاه دارویی گل راعی، تاکنون تحقیقات چندانی در خصوص مسمومیت و عوارض جانبی غلظت های بالای گونه گل راعی دیهیمی نشده است. بنابراین با توجه به موارد فوق تحقیق حاضر جهت مطالعه اثرات مسمومیت ناشی از مصرف گل راعی دیهیمی بر خصوصیات بالینی و رفتاری در موش به مرحله اجرا در آمد.

روش تحقیق: گونه مورد مطالعه از منطقه سبزکوه در استان چهارمحال و بختیاری جمع آوری شد. جهت بررسی مسمومیت عصاره گیاه گل راعی، ۵ گروه آزمایشی هر گروه شامل ۴ سر موش که به چهار گروه از آن ها غلظت های ۱۰۰، ۲۵۰، ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلی گرم در کیلوگرم وزن زنده موش عصاره خورانده شد و به گروه شاهد هیچ عصاره ای خورانده نشد. در نهایت پس از ۲۴ ساعت صفات مختلف خونی، وزنی و دمایی مورد ارزیابی قرار گرفت. هم چنین مطابق روش قبلی این صفات برای ۱۴ روز بعد از خورانده شدن دزهای فوق مورد ارزیابی قرار گرفت.

نتایج و بحث: در بررسی نتایج پاتولوژیک کلیه و کبد تفاوت آشکاری بین گروه های مختلف مشاهده نشد. در بررسی آماری انجام شده روی نتایج به دست آمده، در خصوص صفاتی نظیر HCT، Hb، RBC، Mono، MCV، Band، MCH،MCHC pH وتفاوت آماری معنی داری بین گروه های تیمار و شاهد به دست نیامد .(p

توصیه کاربردی/ صنعتی: به طور کلی عصاره گل راعی دیهیمی در هیچ کدام از غلظت های استفاده شده دارای اثر سمیت زائی نمی باشد و تنها می تواند باعث ایجاد تابلو استرس در نمونه های مورد آزمایش شود. اما با نگاهی به وزن موش ها پس از دو هفته مطالعه و آزمایش، می توان افزایش وزن موش ها را در پایان مطالعه مشاهده کرد که گویی این گیاه باعث افزایش وزن شده است. در کل به غیر از تاثیرات پاتولوژیکی که در غلظت های بالا از خود نشان داد، گل راعی دیهیمی دارای اثر سوء دیگری نمی باشد.

 

برای دانلود متن کامل مقاله بر روی این دکمه کلیک کنید.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.