×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : پنج شنبه, ۲۷ دی , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 1 خبر
گزارش جامع WHO در مورد وضعیت استفاده از طب سنتی و مکمل در جهان

WHO global report on traditional and complementary medicine 2019

گزارش سازمان بهداشت جهانی در مورد طب سنتی و مکمل (۲۰۱۹)

 

شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی فایل کامل گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۹ را به شما مخاطبین گرامی تقدیم می نماید. این گزارش در ۲۲۶ صفحه تدوین شده و ترجمه خلاصه آن که در صفحات ابتدایی اش درج گردیده، به شرح زیر است:

برنامه عمومی سیزدهم سازمان بهداشت جهانی برای دوره ۲۰۱۹–۲۰۲۳ از سال جاری اجرا شده است. به عنوان یک اولویت مهم، این برنامه هدف دارد که ۳ میلیارد نفر بیشتر را به سمت هدف توسعه پایدار ۳ – تضمین زندگی سالم و ارتقاء رفاه برای همه در هر سنی – هدایت کند. این هدف از طریق پوشش بهداشت جهانی، مقابله با بحران‌های بهداشتی و ترویج جمعیت‌های سالم‌تر محقق می‌شود. پزشکی سنتی و مکمل می‌تواند با وارد کردن آن به خدمات بهداشتی اساسی، نقش مهمی در دستیابی به پوشش بهداشت جهانی ایفا کند.

بهبود دسترسی برابر به خدمات ایمن، با کیفیت و مؤثر پزشکی سنتی و مکمل می‌تواند نیازهای جوامع را برآورده کرده و مراقبت‌های بهداشتی اولیه پایدار و مناسب فرهنگی ایجاد کند. بیانیه آستانا که در کنفرانس جهانی مراقبت‌های بهداشتی اولیه در اکتبر ۲۰۱۸ تصویب شد، بیان کرد که موفقیت مراقبت‌های بهداشتی اولیه با استفاده از دانش علمی و سنتی و گسترش دسترسی به انواع خدمات بهداشتی، از جمله داروهای سنتی، امکان‌پذیر است.

در سال ۲۰۰۵، سازمان بهداشت جهانی گزارشی درباره سیاست‌های ملی در زمینه پزشکی سنتی و تنظیم داروهای گیاهی منتشر کرد که بر اساس اولین نظرسنجی جهانی درباره پزشکی سنتی و مکمل بود. برای شناخت روندهای جهانی و وضعیت فعلی پزشکی سنتی و مکمل، سازمان بهداشت جهانی دومین نظرسنجی جهانی را در سال‌های ۲۰۱۰–۲۰۱۲ و یک نظرسنجی به‌روزرسانی در سال‌های ۲۰۱۶–۲۰۱۸ انجام داد. این کار امکان مقایسه اطلاعات دو نظرسنجی اخیر با اولین نظرسنجی را فراهم کرد و به شناسایی روندهای جهانی کمک کرد.

در سطح جهانی، وضعیت پزشکی سنتی و مکمل به طور مداوم در حال بهبود است. مطابق با استراتژی پزشکی سنتی سازمان بهداشت جهانی ۲۰۰۲–۲۰۰۵ و ۲۰۱۴–۲۰۲۳ و قطعنامه‌های مرتبط مجمع جهانی بهداشت، کشورهای عضو بین سال‌های ۲۰۰۵ و ۲۰۱۸ اقداماتی برای ترویج ایمنی، کیفیت و اثربخشی پزشکی سنتی و مکمل انجام داده‌اند. همچنین این کشورها برای ادغام مناسب پزشکی سنتی و مکمل در سیستم‌های بهداشتی با توسعه سیاست‌های ملی، قوانین و برنامه‌های استراتژیک برای محصولات، روش‌ها و متخصصان پزشکی سنتی و مکمل گام برداشته‌اند.

بر اساس اطلاعات موجود، ۸۸٪ از کشورهای عضو (معادل ۱۷۰ کشور) استفاده از پزشکی سنتی و مکمل را تایید کرده‌اند. این کشورها به طور رسمی سیاست‌ها، قوانین، مقررات، برنامه‌ها و دفاتری برای پزشکی سنتی و مکمل ایجاد کرده‌اند و احتمالاً تعداد واقعی کشورهایی که از پزشکی سنتی و مکمل استفاده می‌کنند بیشتر از این است.

این گزارش یک دستاورد مهم است:

  • جامع‌ترین گزارش در مورد پزشکی سنتی و مکمل است، با مشارکت رسمی ۱۷۹ از ۱۹۴ کشور عضو، که مشکل کمبود داده‌های معتبر را در این حوزه حل می‌کند.
  • سه مرحله پیشرفت کشورهای عضو را نشان می‌دهد: قبل و بعد از اولین استراتژی پزشکی سنتی سازمان بهداشت جهانی (۱۹۹۹–۲۰۰۵)، از اولین به دومین نظرسنجی جهانی (۲۰۰۵–۲۰۱۲) و از دومین نظرسنجی به نظرسنجی به‌روزرسانی (۲۰۱۲–۲۰۱۸).
  • شامل سیاست‌ها و قوانین نیست، بلکه محصولات، روش‌ها و متخصصان پزشکی سنتی و مکمل را نیز پوشش می‌دهد.
  • جدیدترین و به‌روزترین گزارش است که بر اساس اطلاعات بیشتر کشورهای عضو در شش منطقه سازمان بهداشت جهانی تهیه شده است.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.