×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : شنبه, ۱۷ آذر , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 1 خبر

 به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی به نقل از فارس، دکتر جهانشیر امینی اظهار داشت: فلور گیاهی استان کردستان در هر ارتفاعی متفاوت بوده و این قابلیت به اضافه توپوگرافی خاص و متغیر تنوع گونه‌های گیاهی بسیاری را به وجود آورده است.

رئیس دانشگاه کردستان که دکترای گیاه‌پزشکی دارد، تنوع گیاهی استان کردستان را دارای ظرفیت بالایی برای صنعت گیاهان دارویی در جهان توصیف کرد و گفت: صدها گونه گیاهی در کردستان وجود داره که هنوز شناسایی نشده که شناسایی این گونه‌ها و استفاده خواص دارویی آن صنعت بزرگ و مهمی در برای کشور را رقم خواهد زد.

وی ادامه داد: اروپا شرایط یکسان آب و هوایی دارد اما استان کردستان با تنوع آب و هوایی و تنوع زیست محیطی که دارد برتری تنوع گیاهان و پوشش گیاهی بیشتری دارد.

 

پژوهشکده گیاهان دارویی در دانشگاه کردستان راه اندازی شد

رئیس دانشگاه کردستان از راه‌اندازی دو پژوهشکده گیاهان دارویی و توت‌فرنگی در این دانشگاه خبر داد و تصریح کرد: در این پژوهشکده‌ها طرح‌های تحقیقاتی در دست اجراست تا صنعت گیاهان دارویی را علمی کنیم.

امینی تصریح کرد: یقیناً توسعه صنعت گیاهان دارویی با قابلیت پرورش و تجاری سازی و نیز فرآوری آن با تزریق اعتبار و تشکیل تیم کارشناسی قوی و علمی امکان‌پذیر است.

 

ایجاد پژوهشکده بانک ژن گیاهان دارویی ضروریست

این استاد دانشگاه در ادامه سخنان خود به لزوم انجام اصول و کارهای زیربنایی حفظ و احیای گونه‌های گیاهی استان اشاره کرد و گفت: گونه‌های گیاهی استان کردستان باید شناسنامه‌دار شوند و همچنین تشکیل تیم قوی علمی- تحقیقاتی و ایجاد پژوهشکده بانک ژن گیاهان دارویی یک ضرورت است.

امینی تأکید کرد: حفظ گونه‌های گیاهی یک همت جمعی می‌طلبد زیرا مرگ یک گونه گیاهی، مرگ یک موجود بوده و انسانی که قدرت خلق ندارد، موجب مرگ موجودات زنده نشود.

به گزارش فارس؛ صنعت گیاهان دارویی در منطقه‌ای که به اذعان اهل علم نسبت به قاره اروپا برتر است می‌تواند جانی به اقتصاد ضعیف و بی‌رمق استان کردستان داده و همچنین توسعه صادرات غیرنفتی کشور را افزایش دهد.

این صنعت علاوه بر اشتغالزایی و توسعه صنعت داروی گیاهی که از مضرات مبرا بوده با توجه به حرفه خاموش عطاری که حرفه‌ای باستانی تلقی می‌شود، می‌تواند امید ساخت داروهای گیاهی را تقویت کرده و در صورت تحقق نیاز داخل به داروهای خارجی را کاهش دهد.

افزون بر تولید گیاهان دارویی با فرآوری گونه‌های گیاهی متنوع در استان کردستان می‌توان به تولید اسانس، عطر و سایر مواد معطر، استفاده از اندام‌های گیاهان دارویی در راستای تولید مواد بهداشتی و آرایشی، جذب توریسم و اشتغال مولد انقلابی ایجاد کرده و نیز در کارآفرینی پیشرفت کرد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.