به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایسنا، محمود شبان با بیان اینکه گیاه دارویی آنغوزه در سطح نیم هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کشت شده است، افزود: کشت این گیاه گامی مثبت در توانمندسازی جامعه محلی و کمک به بهبود معیشت ساکنان محلی است.
وی خاطرنشان کرد: مصرف پایین آب، سوددهی بالا و امکان صادرات محصول از مزایای کاشت این محصول است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلیلآباد با اشاره به اینکه کاشت آنغوزه به صورت نشائی و بذری انجام شده است، تصریح کرد: کاشت این گیاه به صورت نشایی دوره برداشت و دستیابی به عملکرد بیشتر را چندین سال کوتاهتر میکند.
وی در تشریح موارد استفاده از گیاه آنغوزه، گفت: صـمغ آنغوزه که از ریشه آن استحصال میشود، در صنعت برای تهیه چسب الماس و در پزشکی به عنوان ضد تشنج، ضد انگـل، قاعده آور، بادشکن و بـرای درمـان هیستری و دفع آفات خاکزی به کار میرود.
شبان همچنین یادآور شد: از گیاه آنغوزه برای درمان زخمهای چرکی، ناراحتیهای معـده و انگـلهـای گوارشی، برونشیت مزمن، تنگی نفـس و خلطآور استفاده میشود ضمن اینکه در صنایع غذایی، عطرسازی، رنگسازی و سـاخت مـواد پـاککننـده کـاربرد دارد.
وی خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد از اقتصاد و درآمد ساکنان این شهرستان برپایه فعالیت کشاورزی و تولید محصولات عمده مانند انار، انگور و پسته است.
گیاه دارویی آنغوزه بومی آسیای مرکزی خصوصاً افغانستان و ایران است که عمدتاً به صورت خودرو در سطح مراتع رویش دارد و از خواص آن میتوان به اثرات آرام بخشی، محافظت از اعصاب، تقویت حافظه و کاهش فشارخون اشاره کرد.
شهرستان خلیل آباد با ۶۰ هزار نفر جمعیت و ۱۱۲۰ کیلومتر مربع وسعت، ۲ شهر خلیل آباد و “کندر” و ۲۴ روستای دارای دهیاری در فاصله ۲۵۰ کیلومتری جنوب غرب مشهد قرار دارد. ۳۳ هزار نفر از جمعیت این شهرستان در روستاها سکونت دارند.
https://medplant.ir/?p=37209