معرفی برخی از مؤسسات تحقیقاتی گیاهان دارویی و ادویهای جهان (بخش اول)
.
محمّدکاظم صالحی، محمّدتقی عبادی
۱- دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم باغبانی، گرایش گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
۲- دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس.
.
جهت دانلود متن کامل مقاله، اینجا کلیک کنید
چکیده
از گذشتههای دور استفاده از گیاهان دارویی و ادویهای در بین مردم جهان رواج داشته و تقاضای گسترده جهت کاربرد این گیاهان در صنایع مختلف سبب شده است که مؤسسات تحقیقاتی تخصصی جهت مطالعات متنوع کشت تا فرآوری و ارزیابی مواد مؤثره آنها ایجاد شوند. آشنایی با مؤسسات تحقیقاتی گیاهان دارویی و ادویهای جهان میتواند سبب استفاده از تجارب آنها در توسعه و بهبود روشها و رویکردهای پژوهشی شده و زمینه همکاری و انجام تحقیقات مشترک را فراهم سازد. در این مقاله ضمن معرفی اهداف و فعالیتهای ۱۰ موسسه تحقیقاتی ملی در کشورهای مختلف جهان، بخشهای مختلف آنها و گیاهان هدف مورد بررسی قرار گرفته است.
گل واژگان: گیاهان دارویی، ادویهها، پژوهش، آموزش، راهبردهای استراتژیک.
.
۱- موسسه تحقیقات ادویهجات هند
محل موسسه: بخش کوژیکود استان کرالا
تاریخچه: شورای تحقیقات کشاورزی هند در سال ۱۹۷۱ میلادی در جهت انجام پروژههای اصلاحی بر روی محصولات ادویهای و بادام هندی، مرکز تحقیقاتی را در شهر کاساراگود استان کرالا ایجاد نمود که بعدها بخش تحقیقات ادویه، مستقل شد و در سال ۱۹۹۵ در بخش کوژیکود استان کرالا به موسسه تحقیقات ادویهجات هند ارتقا یافت.
وظایف کاری: تحقیقات پایهای، کاربردی و استراتژیک در مورد مدیریت منابع ژنتیکی، اصلاح نژاد، روشهای تولید و فرآوری در جهت دستیابی به محصولات سالم
گیاهان هدف: فلفل سیاه، هل، زنجبیل، زردچوبه، دارچین، وانیل، میخک، جوز هندی، فلفل قرمز، گارسینیا
بخشها:
اصلاح و بیوتکنولوژی
-دارای بزرگترین مجموعه ژرم پلاسم در ادویهجات مختلف، بیش از پنج هزار محصول منحصربهفرد
-عرضه ۲۵ رقم اصلاح شده ادویه پر محصول و مرغوب
تولید محصول و فناوری پس از برداشت
-توسعه سیستمهای کاشت، کشاورزی ارگانیک، مدیریت یکپارچه تغذیه گیاهی
-شناسایی ارقام مقاوم به خشکی، مطالعات پایهای در مورد بیوسنتز متابولیتهای ثانویه
حفاظت از محصول
-تحقیقات بر روی عوامل بیماریزای گیاهی، حشرات و نماتدهای انگلی
علوم اجتماعی
-حوزههای تحقیقاتی و خدماتی شامل اقتصاد، آمار و ترویج کشاورزی
برنامههای پژوهشی موسسه
جمعآوری، حفاظت و ارزیابی ژرم پلاسم ها
اصلاح نژاد، بالابردن کیفیت و مقاومت در برابر تنشهای زنده و غیرزنده از طریق روشهای کلاسیک و بیوتکنولوژیک
استانداردسازی روشهای تکثیر ژنوتیپهای پر محصول برای اطمینان از تولید و توزیع در مقیاس بزرگ
توسعه تکنیکهای کشاورزی برای افزایش تولید و بهرهوری
مدیریت تلفیقی آفات و بیماریها
تکنولوژی پس از برداشت
جنبههای اجتماعی و اقتصادی کشت، بازاریابی و تبلیغات در ادویهجات
بررسی جنبههای غذایی و دارویی ادویهجات
خدمات
مشاوره
-تشخیص و مدیریت آفات و بیماریها
-تکنولوژی پس از برداشت
-کشت بافت
-مدیریت خاک، عناصر غذایی و آب
-تولید نشا و بذر در مقیاس بزرگ
-تولید تجاری فلفل سیاه و هل
-تکنیکهای تکثیر گیاهان
-انتخاب محل و ایجاد باغ ادویه
آموزش
-فرآوری و کنترل کیفیت در ادویهجات
-مدیریت تلفیقی آفات و بیماریها
-مدیریت نماتد
-پرورش انبوه حشرات مفید (کنترل بیولوژیک و …)
-مدیریت یکپارچه تغذیه گیاهی
امکانات آزمایشگاهی و تجهیزات
مرکز متمرکز زیستشناسی مولکولی
بیوشیمی
شیمی خاک
حفاظت از گیاه
کنترل زیستی
کتابخانه و مرکز بیوانفورماتیک
تجهیزات پیشرفته برای فناوری پس از برداشت
سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS
مرکز کشت بافت
بخش بررسی ارقام و صدور گواهی ژنتیکی
آمار و محاسبات
سالن کنفرانس
مهمانسرا
ایستگاه منطقهای آپانگالا
مزرعه آزمایشی
۲- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و معطّر هند
۳- مرکز تحقیقات گیاهان زراعی آلمان (گروه تحقیقاتی گیاهان دارویی)
۴- پژوهشگاه مرکزی محصولات زراعی ترکیه – واحد گیاهان دارویی و معطّر
۵- انستیتو اصلاح نباتات و منابع ژنتیکی یونان – واحد پرورش گیاهان معطّر و دارویی
.
جهت دانلود متن کامل مقاله، اینجا کلیک کنید
.
https://medplant.ir/?p=37157