به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از خبرگزاری علم و فناوری آنا، ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای تحقق جذب، انتقال و بومیسازی علوم و فناوریهای پیشرفته، هشت راهبرد ملی را تعریف کرده است. این برنامههای راهبردی علاوه بر توسعه فناوری، همکاریهای ایران در این حوزه را با دیگر کشورها ارتقا داده است.
برنامه عملیاتی توسعه صادرات و معرفی کشورهای دارای اولویت صادراتی براساس دستهبندیهای موضوعی به شرکتهای صادرکننده یکی از این راهبردها است.
حمایت از کارگزار تخصصی ارائه مشاورههای حقوقی بین الملل به شرکتهای دانشبنیان، اعزام شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور به کشورهای پیشگام حوزه به منظور بازدید از شرکتهای بزرگ تولید کننده حوزه، ایجاد مذاکرات تجاری، آشنایی با مراکز مهم علمی و پژوهشی کشور هدف و برقراری روابط تجاری با تجار و صنعتگران از دیگر راهبردهای این ستاد به شمار میرود.
از دیگر اقدامات میتوان به تهیه و ارائه توانمندیهای شرکتهای داخلی در حوزه تجهیزات و فرآوری و اسانس و معرفی به کشورهای خارجی، امضاء تفاهم نامه ایجاد مرکز هماهنگی گیاهان دارویی منطقهای در پژوهشکده گیاهان دارویی لکنو هندوستان، ایجاد مرکز هماهنگی گیاهان دارویی منطقه IORA در کشور هند و وابسته به مرکز IORA RCSTT توسط دولت هند و مشابهسازی محصولات و فرآوردههای گیاهی دارای مجوز در سایر کشورها که یکی از ارکان ثبت داروهای گیاهی داخل کشور با ۶۰۰۰ مجوز اشاره کرد.
اقداماتی که با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران به نتیجه رسیده است.
https://medplant.ir/?p=36681