به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایانا، عباس غفوریان با اشاره به اهمیت کشت زیره اظهار کرد: در راستای سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی با اولویت کشت محصولات کم آببر و ارزآور توسعه کشت زیره در دستور کار قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: کاشت زیره در مزارع این شهرستان از ابتدای آبان ماه آغاز شده و از اردیبهشتماه تا اوایل خرداد میتوان این محصول را برداشت کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرخه درباره میزان سطح زیر کشت زیره در سطح شهرستان گفت: بیشترین کشت زیره در روستاهای صوفیآباد اسدآباد و بیابانک شهرستان سرخه است.
غفوریان با اشاره به خواص دارویی و درمانی این محصول و همچنین استقبال بهرهبرداران برای کشت زیره گفت: گیاه دارویی زیره به علت ارزش اقتصادی بالا و تحمل بالا در برابر تنشهای محیطی و نیاز کم به منابع آبی و طول دوره رویش کوتاه گیاهی مناسب برای کشت در شرایط سخت اقلیمی منطقه سرخه است.
وی با اشاره به برخی از مشکلات موجود در کشت محصول زیره گفت: کمتوجهی به فرآوری این محصولات یکی از مهمترین مشکلات موجود در کشت این محصول است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرخه با بیان اینکه استانداردسازی روند فرآوری و صنعتی شدن محصول زیره میتواند موجب تقویت صادرات شود افزود: نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی این محصول از دیگر مشکلات موجود است.
به گفته غفوریان برداشت سنتی و نیاز به نیروی کار فراوان و عملیات پرهزینه وجین این محصول از دیگر مشکلات موجود بر سر راه کشت محصول زیره است.
وی تصریح کرد: با رفع چنین مشکلاتی و توسعه کشت در راستای تغییر الگوی کشت و جایگزینی محصولات کم آببر، کمک شایانی به توسعه صادرات غیرنفتی کشور میشود.
https://medplant.ir/?p=36210